I dag har jeg lavet en kyllingetærte … bare ud af, hvad jeg havde i køleskabet.
Jeg var lidt doven og brugte en færdig tærtedej. Forbagte den i 10 minutter ved 200 grader, inden fyldet kom i.
Kyllingen kan være en rest. Eller man kan gøre som jeg - koge nogle kyllingelår. Det giver både kød til en tærte og fond til sauce eller suppe. Man kan også bruge kyllingebryst, men lårkødet er mere saftigt og velsmagende, synes jeg.
4 kyllingeoverlår
2 laurbærblade
1 løg
10 peberkorn
salt
Dæk lårene med vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Bring i kog og skum.
Kog ca. 50 minutter til kødet er mørt – når man let kan brække låret fra, så er det klar.
Pluk kødet af benet med to gafler.
3 æg
3 dl cremefraiche, fløde, mælk… som man har lyst
Pisk sammen og hæld derefter følgende i og bland godt:
2 snittede forårsløg
1 fed knust hvidløg
2 finthakkede røde chilier
50-100 g cheddarost
friske krydderurter f.eks. timian og oregano
salt, peber, paprika
Fordel kyllingkød i tærtebunden og hæld æggeblandingen over.
Server med salat f.eks. en basilikumcreme til – blot cremefraiche rørt med en stor bunke hakket basilikum, lidt citron, sukker, salt og peber.
Velbekomme:o)
Jeg var lidt doven og brugte en færdig tærtedej. Forbagte den i 10 minutter ved 200 grader, inden fyldet kom i.
Kyllingen kan være en rest. Eller man kan gøre som jeg - koge nogle kyllingelår. Det giver både kød til en tærte og fond til sauce eller suppe. Man kan også bruge kyllingebryst, men lårkødet er mere saftigt og velsmagende, synes jeg.
4 kyllingeoverlår
2 laurbærblade
1 løg
10 peberkorn
salt
Dæk lårene med vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Bring i kog og skum.
Kog ca. 50 minutter til kødet er mørt – når man let kan brække låret fra, så er det klar.
Pluk kødet af benet med to gafler.
3 æg
3 dl cremefraiche, fløde, mælk… som man har lyst
Pisk sammen og hæld derefter følgende i og bland godt:
2 snittede forårsløg
1 fed knust hvidløg
2 finthakkede røde chilier
50-100 g cheddarost
friske krydderurter f.eks. timian og oregano
salt, peber, paprika
Fordel kyllingkød i tærtebunden og hæld æggeblandingen over.
Server med salat f.eks. en basilikumcreme til – blot cremefraiche rørt med en stor bunke hakket basilikum, lidt citron, sukker, salt og peber.
Velbekomme:o)
Uhm det ser dejligt ud Hanne.
SvarSletJeg laver også tit tærte a la køleskab :)
Det er en god måde at få spist sine rester på og tærte er jo herlig mad.
Kan du have en god aften
Knus
Tærten ser rigtig lækker ud..
SvarSletJeg elsker tærte, det smager så let og lækkert med lidt salat til..
Knus
Kære Hanne, det er en tærte, vi må lave her - vi er meget glade for både tærter og kylling, og det er en rigtig god ret til gæster, fordi retten står og hygger sig i ovnen, når gæsterne kommer.
SvarSletVarme klem til dig!
Lækker, lækker ser det ud..
SvarSletGod midsommer til dig.
Kære Pernille
SvarSletJa, det er en super god måde at få tømt køleskabet på. Og aldrig kedeligt mad.
Knus
Miss Muffin,
SvarSletHelt enig - ægte sommermad.
Knus
Kære Madame
SvarSletDet er super nemt med tærte - og helt enig rigtigt dejligt gæstemad.
Ha' en dejlig aften.
Knus
Kære Mette Lykke
SvarSletTak og i lige måde:o) Fantastisk skønt vejr vi har fået.
Knus Hanne