onsdag den 24. juni 2009

Middelhavswraps med basilikumcreme





I aften fik vi wraps - eller tyrkiske fladbrød med middelhavsinspireret fyld. De tyrkiske brød er lidt mere bastante end hvedemels tortillas - begge dele fungerer super med dette fyld.

En tur i krydderurtehaven og så i gang med at finde på. Og det blev rigtigt vellykket – dejlig basilikumcreme og oksekød med masser af persille, timian, oregano og hvidløg sammen med salat. Lækkert, sommerligt og måske bedst af alt – hurtigt lavet.

Middelhavswraps

Hvedemelstortillas, wraps eller tyrkiske fladbrød

olivenolie
500 g oksefars
3 finthakkede skalotteløg
2 fed knust hvidløg
1 dl hakket persille
3 spsk frisk hakket oregano
1 spsk frisk hakket timian
en sjat rødvin
Svits løgene i olien nogle minutter, brun herefter kødet her. Tilsæt, når kødet har skiftet farve, hvidløg og hakkede krydderurter. Svits et minuts tid. Tilsæt en sjat rødvin og lad dette koge ind i kødet.

Basilikumcreme
2 dl cremefraiche
et stort bundt frisk basilikum
salt, peber
et dryp citron
et nit sukker

Blend ½ dl cremefraiche med basilikum, citron, salt, peber og sukker.
Bland herefter dette med resten af cremefraichen. Årsagen til, at jeg kun blender en smule er cremefraichen er, at den bliver helt tynd af det, dette undgår man, hvis man nøjes med at blende en smule og derefter blande det hele sammen.

Hertil masser af tomater, agurk, iceberg og rødløg.

Tips
Hvis man ikke bryder sig om, at løgene er alt for skarpe i smagen, kan man med fordel lægge dem i en blanding af eddike og koldt vand 10-20 minutter.

7 kommentarer:

  1. Kære Hanne
    Det ser dejligt og frisk ud, lige det rigtige til en lun aften
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  2. Kære Hanne

    Uhm, det ser ud til at være rigtig lækker sommermad. Det var ikke faldet mig ind at lave den slags fyld, men det skal bestemt prøves.

    Knus
    Malou

    SvarSlet
  3. Kære Vibeke
    Det passer super til en lun sommeraften. Og jeg bliver helt høj af at plyndre krydderurtebedet. Det ER simpelthen lykken.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  4. Kære Malou

    Det var også en pludselig indskydelse. En god måde at få lidt middelhavssmag ind på en lidt anden måde. og med alle de friske krydderurter, man kan få nu, så er det bare skønt.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  5. Kære Hanne.
    Lækker sommermad.. På kuglegrillens fridag..
    Sommer smil fra Ærø.

    SvarSlet
  6. Kære Hanne
    En ny og anderledes måde at servere wraps på, det ser rigtig lækkert ud.
    Dejligt med hurtige retter i sommertiden
    Knus
    Manna

    SvarSlet
  7. Uhm - vi køber også tit de her fladbrød i Bazaren og vi bruger dem til rigtig meget. dine middelhavswraps ser rigtig dejlige og sommerlige ud.

    Knus og dejlig torsdags Hanne

    SvarSlet