søndag den 14. juni 2009

SATC 1 - forretter







Så fik jeg endelig tid til at lægge billeder og opskrifter op fra vores SATC-aften.
En super hyggelig aften – tøsehygge, når det er bedst!

Fine og spændende cocktails blev det til. Endelig fik jeg prøvet en Cosmopolitan. Må dog sige, at aftenens yndlingscocktail – for mit vedkommende (tror også, at det blev vinderen af en ikke helt fair cocktailkonkurrence;o)) var Dawn Special fra Africa – uhmmm den var god! Syrlig og alligevel sød på en ikke-sukker-klistret-måde.

Køkkenet på vores arbejdsplads har ikke noget komfur, så jeg har haft fantasien lidt i gang for at finde på retter, som kunne spises kolde. Især kødet var lidt en udfordring, da jeg synes, at meget kød bliver tørt og kedeligt, når det er koldt. Men både den marinerede svinemørbrad og culotten var både saftig og fuld af smag, selv om det blev serveret koldt.

Menuen:

Forretter:
Laksemousse m/ ruccola, iceberg og tranebær
Bruschetta med tomat
Pandekager med lufttørret skinke, avocado og flødeost

Hovedretter:
Soyamarineret svinemørbrad
Okseculotte med balsamicoeddike
Salat med rucola, iceberg, blåbær og tomat + olieeddike dressing
Kartoffelsalat med agurk, pinjekerner, skalotteløg olie/eddikedressing, Feta
Tzatziki
Langtidshævet brød

Desserter:
Valnøddetærte med yoghurtflødeskum
Rabarbercrumble med vaniliecremefraiche
Opskrifterne:

Pandekager med lufttørret skinke, avocado og flødeost
hvedetortillas
flødeost
cremefraiche
Salt
friske korianderblade
lufttørret skinke
avocado
saft fra limefrugt
Skær tynde skiver af avocado og dryp godt med limesaft og lidt salt.
Rør flødeosten blød med salt, hakket koriander og cremefraiche. Smør på en hvedetortilla. Læg et par skiver lufttørret skinke herpå og læg avocadoskiver ovenpå. Drys evt. med lidt ekstra koriander.
Rul pandekagerne stramt sammen og pak dem stramt med Vita Wrap. Læg på køl et par timer.
Skær ud som vist på billedet og sæt en cocktailpind i.

Laksemousse m/ ruccola, iceberg og tranebær og estragondressing
Salaten:
Ruccola samt andre spæde salater
Iceberg, fintsnittet
En håndfuld soltørrede tranebær
Grønne asparges
Salaten spredes på et fad, drys med asparges og tranebær.

Laksemousse (ca. 3-4 personer)
1 dåse vildlaks
2-3 spsk cremefraiche
2-3 spsk finthakket
purløglidt citronsaft
1 tsk Heinz Ketchup
salt, peber
Pluk laksen i stykker med en gaffel og rør sammen med de andre ingredienser.
Læg skefulde af moussen rundt oven på salaten.

Dressing:
Ccemefraiche
frisk hakket estragon
salt, peber, sukker
Blandes og smages til – server ved siden af fadet med salat og laksemousse

Bruschetta med tomat (ca. 4 brød)
4-8 skiver godt brød – gerne italiensk
2 store, modne tomater
evt lidt sukker
1 lille skalotteløg
½ fed hvidløg
et stort bundt frisk basilikum
salt, peber
olivenolie
Fjern kernerne i tomaterne med en ske og skær tomatkødet i fine tern. Drys evt. tomaterne med lidt sukker, hvis de ikke er helt sommer-smagfulde. Hak skalotteløg og hvidløg meget fint. Bland tomater, løg, hvidløg, grofthakket basilikum, salt og peber sammen. Fordel på nyristet brød og dryp med olivenolie og gerne lidt friskkværnet peber.

Opskrifter på hovedret og desserter kommer senere.

10 kommentarer:

  1. Kære Hanne
    Ih hvor har jeg været spændt på hvad du fandt på, og det ser jo bare fantastisk ud, men det vidste jeg nu godt det ville gøre.
    Fik du ikke masser af roser?
    Knus
    Vibeke
    Ps. Glæder mig til at se resten

    SvarSlet
  2. Wauw! En imponerende række af lækre retter - sikke de blev forkælet :-)

    SvarSlet
  3. Hold da fast en lækker menu du fandt på, det ser bare lækkert ud
    Der var da meget at vælge imellem.

    Glæder mig til de andre opskrifter

    Knus

    SvarSlet
  4. Hvor lækker. Der er nok at plukke af til sommerens gæster..
    Hvad med den drinks der var et hit ? jeg er så nysgerrig..
    Jeg kan godt forstå dine kollegar var begejrestret

    SvarSlet
  5. Kære Vibeke
    Tak:o)
    Jo, der var mange roser ... så mange, at jeg blev helt fjalet;o)
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  6. Kære Piskeris
    Tak:o)
    Lidt forkælelse var der. Sjovt at få lov at lave noget forskelligt mad til kollegaerne.
    Hanne

    SvarSlet
  7. Hej Pernille

    Jeg tror også at alle gik mætte fra bordet. Sjovt at få lov at lave en hel masse forskelligt.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  8. Hej Mette Lykke

    :o) Tak
    Nu er den drink også lagt op på siden... Et hit! Jeg plejer ikke at drikke cocktails - men den her skal absolut laves nogle gange i min sommerferie!
    Knus Hanne

    SvarSlet