lørdag den 27. juni 2009

Grillede kinarejer, tyrkiske fladbrød og tzatziki...



Med det skønne vejr, som vi har disse dage, så må man bare have gang i grillen.

I hverdagene er der ikke altid tid til at tænke grillen op eller vi er ikke begge hjemme. Så i weekenderne går vi lidt amok med grill og dejligt tilbehør.

I går aftes fik vi kinarejer marineret i lime, citron, hvidløg og korianer.
Der til tzatziki, tyrkiske brød med gouda, feta og oregano, en enkel tomatsalat og næsten det allerbedste – nye kartofler.

De nye kartofler smager helt fantastisk, så de kan næsten gøre det ud for et måltid i sig selv bare med lidt salt og Maldon Seasalt – så hører man englene synge fra madhimlen.
Lige for at slutte måltidet og én i hustanden vil nok heller ikke helt synes, at kinarejer er mættende nok. Inspireret af hende her købte jeg en pakke økologiske pølser fra Aalbæk Specialiteter – Og jeg kan kun sige én ting: De var gode!! Dvs. det er nu slut med at købe dårlige pølser – hellere en enkelt god pølse end de jammerlige produkter, som man lettest kan finde her i landet.

Men billederne…. Jeg tog billeder af det hele, men et eller andet må være gået galt, for de var ikke på kameraet, da jeg tappede for billeder. Så I må nøjes med disse få kedelige. Men det var en dejlig middag.

Marinerede kinarejer
Kinarejer
Citronsaft
Limesaft
Olivenolie
1 fed knust hvidløg
1 finthakket rød chili
frisk koriander, hakket
Lad skallen sidde på og skær et snit i skallen på bugen af rejen. Man kan selvfølgelig fjerne skallen, men der er noget hyggeligt ved at sidde med fedtede fingre og suge saften ud af rejen, inden man piller skallen af – det smager skønt.
Bland marinaden og lad rejerne marinere mindst ½ time. Sæt på spyd.
Inden rejerne grilles drysses med salt. Grill få minutter til rejerne bliver lyserød. Giv dem endelig ikke for meget, så bliver de kedelige.

Tyrkiske brød med fyld
2 tyrkiske fladbrød
Lidt god Feta i tynde skiver
Lidt revet Gouda ost eller anden ost med god smelteevne
Frisk oregano
Olivenolie
Læg det første brød på et olivenoliesmurt fad/en bakke, som kan tåle at komme på grillen. Fordel Feta, ost, oregano på det ene fladbrød, læg det andet ovenpå og pensel toppen med olivenolie.
Grill til sprødt og skær ud i trekanter. Jeg vendte brødet efter ca 3-5 minutter.

Tzatziki – se her.

8 kommentarer:

  1. Lækker- lækker sommermad, du har på menuen, det ser super lækkert ud. Jeg må have fat i de tyrkiske fladbrød i vores gode indvandrebutik.
    God lørdag aften til dig

    SvarSlet
  2. Hej Hanne

    Tusind tak for to opskrifter jeg lige kan bruge i morgen,vi bliver ca. 10 til grill, ja de har da lige inviteret sig selv alle sammen. men det er hyggeligt :)
    Jeg har rejerne, og i morgen cykler vi i Bazaren efter brød.
    Jeg skal også lave noget fisk tror jeg laver den du viste med parmaskine og noget andet på, kylling på dåse skal også lige prøves af.

    Knus

    SvarSlet
  3. Kære Manna
    Jeg er også helt glad for at købte sådan en pakke tyrkiske brød ... de har leveret tilbehør til aftensmaden 3-4 dage.
    Man kan finde på en masse forskelligt at putte inden i.
    Du må også have en dejlig og varm lørdag aften:o)

    SvarSlet
  4. Hej Pernille

    Dejligt, at du kunne bruge nogle af opskrifterne. Rejerne er super gode. 10 til grill - lyder kanonhyggeligt på sådan en sommerlørdag.
    Kylling på dåse er også et hit - sjovt og så smager det forrygende.
    Ha' en dejlig grillaften.
    Knus

    SvarSlet
  5. Bare kald mig Spørge-Jørgen :-) Hvor kan man købe disse pølser - har aldrig set dem før...?

    God lørdag aften!

    SvarSlet
  6. Hej Eva
    Og hvis man ikke spørger, får man ikke svar:o) Så spørg du bare.
    Jeg fandt dem i Føtex. Måske de også har dem i Løvbjerg (hvis I har den butik i jeres nærhed), har i hvert fald købt Aalbæk specialiteter dér.
    God søndag til dig.
    Kh Hanne

    SvarSlet
  7. Tak - jeg må kigge i Føtex...

    Også god søndag til dig

    Kh Eva

    SvarSlet
  8. Kære Hanne

    Sikke noget dejlig sommermad :-)

    Ja, er det ikke bare nogle super gode pølser. De er bestemt pengene værd. Jeg har lige købt 3 pakker til fryseren :-)

    Knus
    Malou

    SvarSlet