lørdag den 9. maj 2009

Mørbradgryde



Jeg er lidt bagud med blogindlæg.. faktisk er denne ret fra sidste søndag. Jeg må nok sande efter at mit arbejdsliv igen er på fuld kraft, dansen kører derudaf, der skal forberedes til danseundervisning, bestyrelsesarbejde osv… så er tiden til at blogge mindre. Men det er hyggeligt – så jeg vil som minimum forsøge at få indlæg på i weekenderne.

Det er også en god måde at holde mig fast på, at vi skal have noget ordentligt og spændende mad – samt at få prøvet noget nyt af.

Mørbradgryden er en gammel swinger… men denne gang er den piftet op med Sorte dråber, gastrik og mozarella. Oprindeligt er den inspireret af en ret som Chung lavede på Restaurant Westend i Viborg for efterhånden mange år siden. Jeg tror, at det var mit første restaurant besøg, da jeg var teenager og der fik vi Chungs paprikagryde. Når man spiste hos Chung fik man god mad og rigeligt af det... og Chung sagde "spise op - så får vi godte vejr i morgen!!"
De sorte dråber kan sagtens udelades. De smager af svampe, så de er blot med at fremhæve svampesmagen.

Her er min udgave anno 2009
Mørbradgryde

1 svinemørbrad, skåret i bøffer
2 spsk mel
salt, peber, paprika
smør

bacon
cocktailpølser, af god kvalitet!!

1-2 skalotteløg, finthakkede
1 stor bakke champignon, skivede
1-2 dl kyllingfond
evt. 1 tsk sorte dråber
1-2 tsk paprika
lidt cayennepeber
2 store tomater, i både
2 spsk tomatpuré
2 dl fløde
evt. gastrik
evt. balsamisk eddike, f.eks. æble
et nip sukker
1 spsk heinz ketchup
salt, peber
frisk mozarella

Vend mørbradbøfferne i en blanding af mel, salt, peber og paprika. Steg gyldne i smør.
Læg i et ildfast fad.
Svits bacon og cocktailpølser (BRUG IKKE DEM PÅ DÅSE!!!!). Strø ud over bøfferne.
Svits skalotteløg til de er klare, tilsæt champignon og svits igen til de er møre. Tilsæt fond, paprika, cayennepeber, tomater, tomatpuré, fløde, sorte dråber og lad simre. Smag til med gastrik, eddike, ketchup, sukker, salt og peber. Du kan evt. smage til med citron i stedet for eddike/gastrik.
Hæld saucen over bøfferne. Læg plukket mozarella over retten og gratiner til osten er gylden i en ca 200 – 220 grader varm ovn.

Velbekomme:o)

4 kommentarer:

  1. Kære Hanne.
    Hvad søren er sorte dråber..
    Vi fik mørbrad gryde i går, det smager nu altid godt, jeg prøve din opskrift næste gang, for som du skriver, det er altid sjovt at prøve noget nyt..
    God lørdag, håber du for tid til at nyde din madlavning i dag.

    SvarSlet
  2. Kære Mette Lykke

    Sorte dråber er en form for svampeekstrakt. Jeg har købt den hos Meyers Madhus. Du kan læse om det her: http://www.meyersmadhus.dk/da/webshop/kolonialvarer/nordiske_specialiteter.html

    Jeg synes også at mørbradgryde er en ret, som man altid kan vende tilbage til.
    God lørdag til dig også:o)
    Kh Hanne

    SvarSlet
  3. Hæ, der kom Mette mig i forkøbet - jeg sad også og grublede som en gal, da jeg læste om de sorte dråber. Nu blev jeg lidt klogere - tak for det :-)

    SvarSlet
  4. Hej Piskeris:o)
    Jeg må vist lige tilføje et notat om de Sorte dråber. Det er også helt tilfældigt, at jeg hørte om dem.
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet