Jeg vågnede en stor lyst til at bage i dag. Jeg har bagt to slags knækbrød – opskrifter og billeder kommer senere. Og et stort fantastisk basilikum duftende Foccacia-brød.
Hjemmebagt Foccacia er virkelig skønt. Jeg kan huske, da jeg læste i Aalborg, gik vi forbi en fantastisk forretning –Penny Lane, hvor de solgte guddommelige Foccacia med basilikum og jeg tror det var Læsøsalt. Sådan en skulle vi tit have med os hjem for at gøre busturen lidt mindre kedelig.
Jeg forsøgte at ramme den smag og det lykkedes ret godt. Dejlig luftig og skøn smag af basilikum, olivenolie og Maldon Seasalt. Det er første gang jeg i år har høstet basilikum i drivhuset ... og det er da en nydelse i sig selv:o)
Hjemmebagt Foccacia er virkelig skønt. Jeg kan huske, da jeg læste i Aalborg, gik vi forbi en fantastisk forretning –Penny Lane, hvor de solgte guddommelige Foccacia med basilikum og jeg tror det var Læsøsalt. Sådan en skulle vi tit have med os hjem for at gøre busturen lidt mindre kedelig.
Jeg forsøgte at ramme den smag og det lykkedes ret godt. Dejlig luftig og skøn smag af basilikum, olivenolie og Maldon Seasalt. Det er første gang jeg i år har høstet basilikum i drivhuset ... og det er da en nydelse i sig selv:o)
Jeg lavede 1/3 af Foccaciaen med rosmarin, hvidløg og Maldon Seasalt og 2/3 med basilikumblanding.
Hjemmebagt Foccacia a la Penny Lane
Hjemmebagt Foccacia a la Penny Lane
50 g gær
6 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
4 spsk olivenolie
200 g fin durummel
700 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00
et stort bundt basilikum
ca ½ dl olivenolie
nogle dråber citronsaft
½ fed hvidløg, knust
groft salt, gerne Maldon Seasalt
Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og sukker. Rør derefter olie og til sidst hvedemel i og ælt dejen godt sammen. Stil dejen til hævning i to timer.
Dæk en bradepande med bagepapir og tryk dejen flat ud. Som Jamie Oliver siger – så behøver det ikke at være smukt, det skal se rustikt ud!
Hak basilikum og bland med olivenolie, hvidløg, citron og salt. Lav huller i dejen med fingrene og ”massér” basilikum/olieblandingen ind i dejen.
Lad efterhæve 45 minutter og bag ved ca 250 grader i ca 15 minutter.
6 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
4 spsk olivenolie
200 g fin durummel
700 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00
et stort bundt basilikum
ca ½ dl olivenolie
nogle dråber citronsaft
½ fed hvidløg, knust
groft salt, gerne Maldon Seasalt
Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og sukker. Rør derefter olie og til sidst hvedemel i og ælt dejen godt sammen. Stil dejen til hævning i to timer.
Dæk en bradepande med bagepapir og tryk dejen flat ud. Som Jamie Oliver siger – så behøver det ikke at være smukt, det skal se rustikt ud!
Hak basilikum og bland med olivenolie, hvidløg, citron og salt. Lav huller i dejen med fingrene og ”massér” basilikum/olieblandingen ind i dejen.
Lad efterhæve 45 minutter og bag ved ca 250 grader i ca 15 minutter.
Uhm, hvor ser det lækkert ud..
SvarSletPenny lane er en fantastisk forretning, hvad de ikke har af lækkerier!
Uhm, det lyder lækkert, Hanne! Bruger du dem som tilbehør til aftensmaden - eller som en frokostret?
SvarSletVarme klem og ha' en god lørdag aften ;-)
Det ser super godt ud det brød :-)
SvarSletHvor ser de lækre ud dine brød, jeg elsker foccacia, og de skal da se rustikke ud :)
SvarSletJeg vil prøve din opskrift næste gang jeg sætter min datter til at bage :):=
God dag
Kære MissMuffin
SvarSletPenny Lane er klart den ting, som jeg savner mest fra studiet. Fantastisk butik!
Kh Hanne
Kære Madame
SvarSletDet er virkelig et super lækkert brød. I går fik vi det som tilbehør til en aftensmaden. Men man kunne også lave en lækker sandwich ud af det f.eks. med kylling - det tror jeg, vil være et hit.
Knus til dig
Hanne
Kære Mette Lykke
SvarSletDet var også rigtigt godt - let, luftigt og fantastisk smag af basilikum, salt og olie. Uhmmm.
Knus fra Hanne
Kære Pernille
SvarSletHaha... er det din datter, som du sætter til den slags;o) God idé.
Det smagte i hvert fald rigtigt godt.
God dag til dig.
Knus Hanne
Den skal prøves til gæsterne på lørdag når vi skal have suppe. Tak for ideen, den ser super lækker ud.
SvarSletHej Anonym
SvarSletVelbekomme:o)
Det vil sikkert smage super godt til suppe.
Hilsner Hanne