Har haft en surfetur på nettet og ladet mig inspirere her og der samt udfra, hvad jeg havde i skuffer og skabe. Det blev til en rigtig velsmagende ret. Derudover har jeg siden Klidmosters indlæg om linser, villet afprøve dem. De var rigtigt gode. Jeg har været rundt i mange butikker og har ikke kunnet finde grønne puy-linser. Men fandt økologisk grønne linser i Brugsen - og de var ok - ved jo så ikke, om puy-linserne ville være endnu bedre...
I dag har jeg også kogt min egen fond af nogle rødspætter, som jeg havde i fryseren. Måske lidt frås, men de lå bare i fryseren.... og nu har jeg fond til forskellige retter og fornemt kattemad har vi også;) Der er absolut én, som sætter pris på det!
Linsesalat
150 g grønne linser
½ spsk olivenolie
1 citron
1 fed hvidløg
2 tomater
1 rødløg
persille
basilikum
salt, peber
Kog linserne uden salt i ca 20-30 minutter. Hold øje så de ikke koger ud.
Når linserne er kogt og overskydende vand hældt fra, blandes de endnu varme linser med saft fra citronen, olivenolie, hakket hvidløg, hakket rødløg, krydderurter, tomater i tern (fjern kernerne), salt og peber.
Vigtigt at blande imens linserne er varme, så opsuger de smagen fra alle de gode ingredienser.
Stil koldt til servering
Laks på spidskål
laksefilet
1 spidskål
3/4 dl fiskefond
½ dl fløde
estragon
citronsaft
salt, peber
Fjern de yderste blade af kålen, skær stokken fra og skær i brede strimler. Sæt letsaltet vand i kog i en gryde, og når vandet koger lægges kålen heri. Lad koge let i 4 minutter. Hæld vandet fra og overbrus kålen med koldt vand.
Læg kålen i et ildfast fad.
Bland fløde, fond, estragon, citron saft. Hæld dette over kålen.
Brun i ganske kort tid laksefileterne, drys med salt og peber. Læg laksen ovenpå kålen.
Bag i ovnen ca 10 -12 minutter ved 180 grader til laksen er klar - pas på, den bliver let for tør.
Server med linsesalat og f.eks. ovnstegte kartoffelbåde.
God appetit:o)
I dag har jeg også kogt min egen fond af nogle rødspætter, som jeg havde i fryseren. Måske lidt frås, men de lå bare i fryseren.... og nu har jeg fond til forskellige retter og fornemt kattemad har vi også;) Der er absolut én, som sætter pris på det!
Linsesalat
150 g grønne linser
½ spsk olivenolie
1 citron
1 fed hvidløg
2 tomater
1 rødløg
persille
basilikum
salt, peber
Kog linserne uden salt i ca 20-30 minutter. Hold øje så de ikke koger ud.
Når linserne er kogt og overskydende vand hældt fra, blandes de endnu varme linser med saft fra citronen, olivenolie, hakket hvidløg, hakket rødløg, krydderurter, tomater i tern (fjern kernerne), salt og peber.
Vigtigt at blande imens linserne er varme, så opsuger de smagen fra alle de gode ingredienser.
Stil koldt til servering
Laks på spidskål
laksefilet
1 spidskål
3/4 dl fiskefond
½ dl fløde
estragon
citronsaft
salt, peber
Fjern de yderste blade af kålen, skær stokken fra og skær i brede strimler. Sæt letsaltet vand i kog i en gryde, og når vandet koger lægges kålen heri. Lad koge let i 4 minutter. Hæld vandet fra og overbrus kålen med koldt vand.
Læg kålen i et ildfast fad.
Bland fløde, fond, estragon, citron saft. Hæld dette over kålen.
Brun i ganske kort tid laksefileterne, drys med salt og peber. Læg laksen ovenpå kålen.
Bag i ovnen ca 10 -12 minutter ved 180 grader til laksen er klar - pas på, den bliver let for tør.
Server med linsesalat og f.eks. ovnstegte kartoffelbåde.
God appetit:o)
Heh Hanne
SvarSletMums, det er lige mad efter mit temperament :-)
Glad hilsen
Malou
Hej Hanne.
SvarSletDet ser dejligt ud, laks på Spidskål, det gad jeg godt, det med linser behøver jeg ikke, bare der er spidskål nok.:)
Knus Vibeke
Mmm - dejligt nem opskrift, og super resultat. Varierede med teriyakikrydderi, soya og hvidvin stedet for estragon og citron. Også godt:-)
SvarSletHej Malou
SvarSletMystisk .. mon jeg har overset din kommentar i sin tid.
Men ja, ved jo lige at det er vand på Klidmosterens mølle ;)
Knus Hanne
Hej Vibeke
SvarSletHehe ... nej, jeg er heller ikke helt fan af linser. Men nogle gange må man jo forsøge ;)
Knus Hanne
Hej Gry
SvarSletJa, det er nem og dejlig mad.
Lyder også godt med teriyaki og soya - så bliver det lidt asiatisk:)
Mange hilsner
Hanne