søndag den 23. juni 2013

Sommerfrikadeller med salvie og æble

Salvie og æble er klassiske og utroligt skønne smagsgivere til svinekød. Her en version med hakkede æbletern, æblemost og frisk salvie. Intet slår en god frikadelle!!

(ca 15 frikadeller)
500 g svinefars
1-2 tsk havsalt
friskkværnet peber
2 æg
ca 30 g ruggryn (eller havregryn)
1 æble
1 lille løg
ca ½-1 dl æblemost (eller vand)
5 store, friske salvieblade
1/4 tsk muskatblomme (kan udelades)
Rør farsen sej med salt. Tilsæt æg og gryn og rør farsen godt sammen. Tilsæt fintrevet løg (eller hakket, hvis du bedst kan lide det). Hak æblet meget fint.
 
Tilsæt æble, æblemost, finthakket salvie, evt muskatblomme og peber. Lad farsen stå og trække ½ times tid og smag derefter farsen til med salt og peber og juster med væske.

Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie til de er gennemstegte. Man skal passe en smule på med varmen, da sukkeret i æblerne karamelliserer og så kan man ende op med ret mørke frikadeller.

Note: En skøn smag af salvie og sødme fra æblet. En rigtig sommerfrikadelle, som vil gøre det godt sammen med en salat med nye kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar