mandag den 13. maj 2013

Saltede mandler og cashewnødder

Salte mandler går man aldrig fejl af. Disse er hurtige at lave, bliver super sprøde og smager skønt.

Jeg har før lavet variationer, hvor mandlerne har ligget i saltvand. Dér har jeg nogle gange bøvlet med, at de ikke bliver ordentligt sprøde, når de efterfølgende rister i ovnen. Disse er meget nemmere og bliver sprøde hver gang.

Man kan lege med smagstilsætning - røget paprika, chipotle, cayenne, spidskommen, tørrede krydderurter - kun fantasien sætter grænser.

Kilde: Thomas Rode

ca 400 g blandede mandler og cashewnødder
1 æggehvide
ca 1-2 tsk havsalt
et godt drys røget paprika eller chipotle chili
Nødderne blandes godt sammen med æggehvide i en skål, så mandlerne er dækket og derefter blandes salt og paprika i. Fordel nødderne i ét lag på bagepapir. Sæt i en 190 grader varm ovn og rist til de er gyldne og sprøde. Rør ofte i blandingen særligt i starten, hvor æggehviden får mandlerne til at hænge lidt fast i bagepapiret.
Det kan være lidt svært at vide, om mandlerne er klar, da de imens de er lune fortsat kan være lidt bløde. Men tag én mandel ud og lad den blive koldt.
Mine fik ca 20 min., hvor de første ca 10 minutter var ved varmluft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar