I nogle perioder bliver det til mange dage med "hurtigmad" og gamle travere - sådan en periode har vi været inde i. Pludselig bliver man led og ked af det og lysten melder sig til noget ordentligt mad. På jysk forstås: kartofler, kød/fisk, grøntsager og sovs! Sådan en lyst kom over mig i dag. Og det var et himmelsk måltid - lige hvad vi trængt til! Velsmagende, farverig og nærende.
En hel lakseside smurt med en sennepskrydret flødeost, stegte kartoffelbåde, krydrede ovngrøntsager og en kold bearnaise-inspireret dressing.
Alt skal i ovnen - så jeg brugte varmluft 190 grader, og havde 3 lag i ovnen - og byttede lidt rundt på tingene undervejs og skruede op for grillen til sidst, så alle 3 fade fik noget farve.
Sennepskrydret laks
1 hel lakseside
150 g flødeost naturel
1 spsk grov sennep
1 tsk tørret estragon
½ tsk estragonsalt eller havsalt
1 pk god bacon i skiver (f.eks. hanegals, som er lufttørret)
Rør flødeost sammen med sennep, estragon og salt godt sammen og smag til.
Smør flødeosten ud over laksen og dæk med baconskiver.
Bages i ca 25-30 minutter - og evt. grill de sidste par minutter. Pas på med at give fisken for meget, da den bliver tør og kedelig.
Ovngrønt
ca 3 spsk olivenolie
1 tsk agavesirup
½ lime, saften
1 fed revet hvidløg
et nip chiliflager
havsalt
1 porre
1 stort rødløg
2 store gulerødder
1 lille squash
1 stor rød peberfrugt
Alt blandes sammen, hældes i et fad og bages ca. 40 min ved 190 grader.
Note: Man kan bruge de grøntsager, som man synes op.
Dressing
1½ dl creme fraiche
2 spsk god mayonaise (f.eks. Hellmanns)
ca 1 tsk bearnaiseessens eller hvidvinseddike
½ tsk estragonsalt eller havsalt
1 tsk tørret estragon - eller frisk
lidt friskkværnet peber
Røres sammen og smages til.
Det lyder lækkert - et farveorgie uden lige.
SvarSletHilsen Charlotte
@Charlotte
SvarSletTak :) Det er skønt med farver.