mandag den 2. januar 2012

Nytårsmenu 2011 - Blinis


Vil ønske alle mine læsere et godt og lykkebringende nytår! Tak for, at I læser med, det sætter jeg stor pris på!!

Det er på tide at få skrevet lidt om nytårsmenuen.

Vi mødtes tidligt, så vi kunne nå at spise lidt blinis, inden vi skulle høre dronningens nytårstale. 
Jeg fik en stor blinispande i julegave - en tung og god én, som blev indviet. 
Jeg valgte at lave en hurtig blinisversion, hvor jeg brugte natron og bagepulver som hævemiddel og ikke gær, som traditionelt bruges.

Jeg lavede 3 forskellige toppings.

Blinis (ca. 36 stk)
225 g hvedemel
75 g boghvedemel
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 tsk salt

2 æg
3½ dl kærnemælk
4 spsk olie
Bland de tørre ingredienser og de våde hver for sig. Og pisk herefter det hele sammen.
Bag de små pandekager på en blinispande eller som små klatter på en almindelig pande.

Note: Lækre blinis. De er nemme at have med at gøre og hurtige at lave. De er let sprøde udenpå og dejligt svampede.
Jeg lavede dem om eftermiddagen og lunede dem let, inden jeg serverede dem. Sprødheden forsvinder lidt ved dette, men de var stadig lækre og svampede.
Målene er cirka!

Laks og avocadofyld:
ca 2 dl cremefraiche
citronsaft
1 avocado
salt, peber
1-2 spsk finthakket purløg
3-4 skiver laks
Rør cremefraice med citronsaft, salt, peber og purløg. Skær avocadoen i små tern og rør i dressingen.
Smag til - og server på blinis sammen med et stykke røget laks.

Reje, dild og aspargesfyld
2 dl græsk yoghurt
salt, peber
et lille bundt dild
ca 1 bundt friske asparges
ca 2 dl store grønlandske rejer
Damp asparges i 1-2 min. Køl straks af i iskoldt vand.
Skær asparges i ca 1 cm små stykker, skær rejerne i lidt mindre stykker, hvis de er meget store. Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber. Server på blinis og pynt med aspargeshoveder, rejer og dild.

Ørredrogn, cremefraiche og rødløg
cremefraiche
finthakket rødløg
ørredrogn, stenbiderrogn, kaviar

10 kommentarer:

  1. Godt nytår til dig, glæder mig til at følge med i hvad du finder på at gode sager i 2012.

    Jeg er helt vildt glad for min blinis pande, det er bare en skøn ting.

    Lyn hurtigt kan man lave små pandekager til morgenmad , hygge og ja.. forretter .. Fatter ikke hvordan jeg har kunne leve uden , før...

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Små skønne hapsere - mmm, det er bare så godt! Håber du havde en skøn nytårsaften!

    Jeg har et nytårsforsæt på dine vegne, og det er at se mig i 2012, hehehe :-D

    Rigtig godt nytår, kære Hanne :-)

    SvarSlet
  3. Godt nytår og tak for din skønne blog, som er fyldt med gode ideer og opskrifter.
    Jeg er jo vild med alle dine tre varianter af blinisfyld, og nu overvejer jeg om jeg ikke mangler en blinispande.

    SvarSlet
  4. Det lyder jo nemt - det med blinis. Så mon ikke det burde komme på to-do listen for 2012.
    Det ser i hvert fald skønt ud. Rigtig godt nytår - håber i havde en dejlig aften!

    SvarSlet
  5. Kære Marianne
    Tak - også godt nytår til dig.
    Dejligt at du følger med her, tak for det!

    Jamen, jeg ved da heller ikke, hvordan jeg har kunnet leve uden!
    Kh Hanne

    SvarSlet
  6. Kære Piske
    Tak - også et rigtigt glædeligt nytår til dig!!
    Jeg tilslutter mig dit nytårsforsæt :) Vi må da finde en lejlighed til at ses igen!
    Kh Hanne

    SvarSlet
  7. Hej SushiStegen
    Tusind tak!!! Også et ønske om et rigtigt godt nytår til dig :)

    Jeg er ret sikker på, at du mangler en blinispande!! Og den kan jo, som Marianne også skriver bruges til alle mulige slags pandekager.
    Kh Hanne

    SvarSlet
  8. Tak, Heidi - også et godt nytår til dig.
    Du må lave blinis - det er super, super nemt, og smager bare lækkert.
    Vi havde en rigtig hyggelig aften - og håber, at I også havde. :)

    SvarSlet
  9. Kære Hanne
    Fantastisk nytårsmad. Det er LIGE mig :) Man, jeg ville gerne have siddet med til bords. Godt nytår.
    Kh Nadia

    SvarSlet
  10. Kære Nadia
    Tænkte det nok :) Og sikke hyggeligt, hvis du havde været med ved bordet.
    Godt nytår til dig.
    Kh Hanne

    SvarSlet