søndag den 9. januar 2011

Julens chokoladetrøfler og konfekt

Summerbirdmarcipan dækket med Valrhona chokolade
Choko/lakridskaramel
Minttrøfler og lakridstrøfler
Trøffel med Contreau/krokant og kaffetrøfler
Lettere forsinket ... kommer her et indlæg om julens konfekt.

Jeg havde i år ikke lyst til at lave bunker af konfekt - så konceptet blev lidt men godt. Jeg investerede i lidt Valrhona chokolade og Summerbird marcipan til nogle helt enkle marcipankugler dækket med chokolade. Wouw ... smagen er noget helt, helt andet end den marcipankonfekt, jeg plejer at lave af Odense marcipan.

Lakrids/chokokarameller blev et must efter sidste jul - opskriften findes her.

Derudover ville jeg lave nogle forskellige trøfler. Jeg surfede lidt rundt hos Sif og Piskeriset, som begge har lækre opskrifter på trøfler - så med inspiration herfra og egne idéer gik jeg igang og der kom 4 slags trøfler ud af det: med krokant og Contreau, med kaffe, med lakrids og endelig med mint.

Metode:
Jeg startede med at koge 2½ dl fløde op med kornene fra ½ stang vanille.
Chokoladen hakkes meget fint, hældes i 4 små skåle sammen med smør og smagsgiver. Hver portion overhældes med næsten kogende fløde. Rør i massen til chokoladen smelter og massen bliver blank og sammenhængende. 
Dæk chokoladen til ved at lade film/VitaWrap lægge helt nede på massen (se på billedet nedenfor). Lad køle til næste dage. Sæt ikke på køl, men blot i et rum som er køligt.

Form derefter som kugler eller sprøjt i små konfektforme. Vend evt kuglerne i god chokolade eller kakao, pynt med diverse krymmel, lakridsstøv, kokos eller andet.

Opbevar køligt. Jeg havde mine til at stå i køleskabet. De holdt i 2 uger, hvor smagen stadig var god.

Minttrøfler
75 g chokolade med mint (f.eks. Marabou Premium Dark Mint)
0,6 dl fløde
½ spsk smør

Lakridstrøfler
120 g lys flødechokolade 33 % (jeg brugte iChoc - som har den efter min mening skønneste smag)
0,6 dl fløde
0,75 spsk fløde
½ tsk lakridspulver

Trøfler med Contreau og krokant
120 g lys chokolade
0,6 dl fløde
0,75 spsk smør
1 spsk Contreau
krokant 

Krokant
100 g sukker 
50 g mandler eller hasselnødder
Smelt sukker, tilsæt mandler - lad blive over varmen, til massen er gylden. Hæld ud på bagepapir og køl helt af. Herefter hakkes det meget fint i minihakker eller blender.

Trøffel med kaffe
120 g lys chokolade
0,6 dl fløde
0,75 spsk smør
0,5 spsk frysetørret kaffe/Nescafé

Note:
Alle trøfler faldt i min smag ... hvad er der ikke at kunne lide ved den slags;)
Men min yndlings var kaffeversionen - sjovt, eftersom jeg ikke drikker kaffe. Men god, god kombination med den lækre lyse chokolade og kaffesmagen. Det kan anbefales. 
Men jeg hopper helt sikkert på trøffel-vognen igen til næste år. På ikke særlig lang tid har man konfekt med flere smagsvariationer.
 

 

 

 

10 kommentarer:

  1. Se, jeg troede, der ville være lang tid til, at jeg havde lyst til at tænke på konfekt igen - og nu sidder jeg og fantaserer om at sætte tænderne i et stykke :-D

    Godt man ikke tager på af at kigge billeder... håber jeg ;-)

    SvarSlet
  2. @Piske - jeg havde det på samme måde, da jeg sad og skrev indlægget... Så hvem ved, om "man" må en tur i fryseren i aften og se, om der ligger en lille godbid af en art dér;) ...
    Eller nok hellere holde mig til billederne også ;)

    SvarSlet
  3. Tja, jeg kunne også sagtens spise sådan lidt lakridskonfekt - nå nej, lakrids-konfekt!

    SvarSlet
  4. Skulle lige til at skrive det samme ;)
    Havde først forventet at få lyst til marcipanlækkerier igen midt i november, men det blev så i januar :)
    Det ser altså super lækkert ud :)

    /Lise
    http://lisepaasu.blogspot.com

    SvarSlet
  5. Hvor ser det bare lækkert og meget prof. ud, godt gået:)

    SvarSlet
  6. @Tili - tihi ;)Ja, et par stykker kunne jeg også godt konsumere.

    SvarSlet
  7. @Lise - tak :) Hvornår har man ikke lyst til søde sager?? ... jeg har kronisk trang;)

    SvarSlet
  8. Kære Hanne.
    Uha uha, meeeget farligt at logge ind på din blog i dag (og det vidste jeg jo egentlig godt allerede da jeg så overskriften, and yet: Jeg kunne ikke dy mig!).
    Det ser SÅ godt ud det hele!!
    Hvor finder jeg de havregrynskager, som en anonym refererer til under lakrids/chokolade-karamellerne?
    Kh. Eva

    SvarSlet
  9. Kære Eva
    Haha ... kender det, man kan aldrig dy sig ;)

    Havregrynskagerne kan du se her:
    http://hanneksverden.blogspot.com/2009/12/lkkert-handlavet-nougat.html

    Jeg glemte helt at bage dem i år, men de smager altså super, super godt.
    Kh Hanne

    SvarSlet