Der er blevet blogget en del om de vietnamesiske forårsruller igennem tiden, og først nu har jeg fået prøvet dem af. Det er dog ikke sidste gang, for de smager fuldstændigt forrygende.
Jeg hørte Thomas Rode sige, at han håbede, at de blev dette årtis svar på "fondue".
Jeg har hentet inspiration hos flere forskellige bloggere bl.a. hos Klidmoster og Foodfanatic. Min version afviger ikke så meget, men der er jo altid lidt småjusteringer. Jeg skriver min version, mest for min egen skyld, så jeg kan huske til en anden gang, hvordan jeg gjorde og hvad der fungerede.
De blev ikke helt så kønne ... jeg overvejede at tage et billede af Gustavs, men var nervøs for, at jeg så ville miste alt for mange læsere ;) Han fik ikke rigtigt taget på at rulle ... hænger måske lidt sammen med mængden af fyld, som han puttede på rispapiret....
Dippingsauce
½ dl risvineddike
1 dl vand
½ dl rørsukker
1-2 spsk soya
1 tsk revet ingefær
1 fed revet hvidløg
Det hele røres sammen, smages til for den rette sur/søde/salte balance og stilles koldt.
Fyld
1 andebryst i strimler uden skind og fedt
½ glas Hoisinsauce
Andebrystet marineres i saucen mindst ½ time. Hvorefter det lynsteges på en meget varm pande i en smagsneutral olie nogle få minutter.
Der er mulighed for at bruge lige, hvad man har lyst til - jeg brugte:
1 gulerod
1 rødløg
½ agurk
lidt iceberg
1 bundt forårsløg
1 avocado
Risnudler overhældes med kogende vand og står og trækker 5-7 minutter. Jeg gav vandet et drys salt. Nudlerne drænes, skyldes og hældes i en skål til servering.
Grøntsager, nudler og kød lines op på bordet.
Et fladt fad fyldes med varmt vand, hvori man lægger 1 rispapir-pandekage nogle få sekunder.
Jeg brugte et rent viskestykke, hvor jeg lige duppede det værste vand af, inden pandekagen lægges på tallerkenen.
Læg nu det ønskede fyld på pandekagen. Fold først toppen af pandekagen ind over, dernæst siderne og til sidst rulles det hele nogenlunde stramt omkring.. Se lidt mere udførlig beskrivelse hos Klidmoster (her er også smukkere billeder ;))
Tilsidst står man med en forårsrulle. Det kræver lidt øvelse ... og det er en fordel, hvis rispapiret ikke er revnet, hvilket mine var.
Men øvelse gør mester!!! Så det er bare med at komme igang.
Forårsrullen skæres over på midten, dyppes i dippingsaucen og spises med fingrene.Det elastiske rispapir, sprøde fyld, smagen fra Hoisinsauce og and, blandet med den sur/søde dippingsauce = Perfekt hyggemad!!
Sidegevinsten er, at det er helt, helt vildt sundt!! :)
1 andebryst var ikke helt nok som hovedret for os.
Rispapiret kan købes i mange etniske/asiatiske butikker.
Sidegevinsten er, at det er helt, helt vildt sundt!! :)
1 andebryst var ikke helt nok som hovedret for os.
Rispapiret kan købes i mange etniske/asiatiske butikker.
Ej, nu må jeg altså også snart prøve det. Ser det hele tiden alle mulige steder og bliver mere og mere nysgerrig:-)
SvarSletHejsa
SvarSletJeg skriver godt nok mest om vin, men er også temmelig glad for mad. Jeg har forsøgt mig med vietnamesiske ruller flere gange, og er meget begejstret for det. Tak for tippet med din dippingsause - den vil jeg forsøge mig med næste gang.
Se evt. mit indlæg her:http://winelover.dk/2010/07/vietnamesiske-forarsruller-og-riesling-er-et-godt-match/
Bedste hilsener
Simon
Ja som du allerede ved havde jeg jo fået samme ide til menuen i går - og det skal helt klart leges videre med.
SvarSletDin version med and i hoisin sauce ser rigtig lækker ud, så den ide er hermed gemt. Og pyt med at gemalens udgave ikke blev så pæn - det er smagen der tæller :-)
Det er bare en af de bedste former for fastfood - og en af de sundeste! Ser dejligt ud :-)
SvarSlet@LaTascha, ja, jeg har også længet været nysgerrig. Og det er så meget bedre, end jeg overhovedet havde kunnet forestille mig.
SvarSletHej Simon
SvarSletHar lige checket dit indlæg ud. Wowu - ser virkeligt lækkert ud. Der var flere gode tips i det, som jeg skal prøve af en gang.
Mange hilsner
Hanne
@Heidi - Jep, det er smagen som tæller!! Og det smagte fantastisk.
SvarSlet@Piske - det er total win win!!
SvarSletDen dippingsauce er virkelig god :0) Tak for opskriften!
SvarSletDe kan jo varieres i det uendelige, og vores variant er med hakket kylling stegt med hakket chili og hvidløg, samt fishsauce, oystersauce og brun farin. Og dertil agurk, gulerødder, ris eller glasnudler og koriander :-)
@Louise
SvarSletTusind tak for din kommentar - dejligt at høre!
Tror snart, at vi skal have en omgang af disse igen - det er bare super dejligt mad.
Har du prøvet denne dip/glaze: http://hanneksverden.blogspot.dk/2012/01/vietnamesiske-forarsruller-med.html
Den er blevet vores yndlings :)