Vi fandt disse 3 friske og lækre foreller hos en fiskehandler på havnen i Rudkøbing. 50 kr. ... det er da vist super billigt.
Endnu et måltid som emmer af dansk sommer, når det er allerbedst.
1 forel pr. person
1 økocitron
1 stort bundt dild
lidt rødløg
Forellerne gøres rene, skylles og finnerne klippes af. Lav små snit i skindet. Smør lidt olie uden på fisken. Drys med salt og peber både inden i og udenpå.
Fyld bugen med tynde citronskiver, lidt rødløg og en ordentlig bunke dild.
Grilles 5 minutter pr. side. Pas lidt på, når fisken vendes. Man kan evt. bruge et "grill fiskenet", som holder på kødet eller pakke ind i stanniol - men det vil give et mere dampet resultat. Det smager suverænt med fisken direkte over kullene.
Billedet taler vist for sig selv....
Ej, hvor ser det godt ud! Nu må jeg altså huske at tage noget fisk op til de kommende dages kokkerering! Og hvor fedt at I kunne købe det hos en fiskehandler - dem er der ikke nogen af her i byen, selvom vi ligger ud til vandet - skandale! :-O
SvarSletHihihi det læste jeg så som grinende foreller... Noget helt andet !!!
SvarSletSer lækkert ud !!!
Hyggehygge
Marianne
Kære Hanne
SvarSletJeg er dybt, dybt misundelig på din mand lige nu. Sikke en lækker aftensmad. Jeg tror, at jeg er nødt til at købe mig en engangsgrill en af dagene og grille noget fisk i smug på altanen (vi må ikke grille, hvor vi bor. Hvis jeg bliver snuppet, så siger jeg, at det er din skyld ;)
Kh Nadia
Piske, Ja - det er da godt nok en skandale! Endnu en ting, som man kan undre sig over ... hvorfor spiser danskerne ikke mere fisk. Nej, nej - de vil hellere have saltvandsindsprøjtede kyllingebryster fra tasty chicken;)
SvarSletHaha, Marianne ;)
SvarSletDe smagte virkeligt godt ... den røgede grillsmag gjorde virkelig godt for sådan et par småfisk.
Kh Hanne
Kære Nadia
SvarSlet:) Han blev også vældig glad for retten.
Skynd dig at køb en engangsgrill - jeg påtager mig gerne ansvaret!!! ;D
Kh Hanne