tirsdag den 29. juni 2010

Soltørrede tomater.......... og manglende tålmodighed



I søndags kl 10.30 skar jeg en bunke tomater i halve, dryssede med sukker, merian, lidt salt, peber og et par dråber balsamico ... ind i ovnen ved ca. 75 grader ..................................................... og så gik tiden.

Efter 5 timer regnede jeg med, at jeg kunne tage fine soltørrede tomater ud af ovnen ......... der gik endnu 3 timer ................. stadig ikke soltørrede tomater .................. EFTER TI: 10 TIMER!!! Så var de færdige 
....... og dvs. at jeg efter 9 timer skruede op på 120 grader, hvilket resulterede i, at jeg næsten var ved at ødelægge dem. Ja, nogle af de mange timers bagte tomater måtte lade livet i skraldespanden, da de det sidste kvarters tid blev brændte............

Jeg har ikke fået smagt dem endnu. De blev blot puttet i et glas og olie hældt på .. klokken var jo blevet mange.
De skal godt nok smage fantastisk (pæne ser de i det mindste ud ...), før jeg kaster mig ud det projekt igen... eller også skal jeg bare starte ved lidt højere varmegrader ;D




16 kommentarer:

  1. Kære Hanne'
    Det har jeg også lyst til at lave, jeg har såmen tænkt på det de sidste dage, - det lyder som et "nattearbejde"!
    Men dem du ikke smed ud, de blev flotte, syntes jeg!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  2. Hej Hanne
    Jeg har tit lavet disse skønne tomater. Jeg kommer dog kun olie, salt og krydderurter på. Ind i ovnen på 110 grader i 4-6 timer. Tror du har haft dem på for lav tempertur.

    SvarSlet
  3. Har venten på det her indlæg efter du ... knirkede lidt på fb om dem....

    De ser nu vildt gode ud, hvis de smager så godt at de er besværdet værd, skal det klart prøves !!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke
    Tak:)
    God idé med nattetørreri - men jeg ved ikke, om der kan være forskel på tomaters vandindhold.... Men man kan jo nøjes med 70 grader.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  5. Hej Vibeke
    Vil prøve næste gang med din temperaturangivelse ... Så kan jeg jo også prøve at smage, om der er forskel i smagen.
    Bruger du varmluft?

    SvarSlet
  6. Hej Marianne

    Hehe ... ja, jeg var lige ved at gå lidt amok den aften ;D

    Jeg skal nok give lyd mht smagen!
    Hanne

    SvarSlet
  7. Jeg synes de ser super flotte og lækre ud!
    Jeg får også lyst til at lave en portion igen, men det kommer vist til at vente til jeg har fået fat i en større mængde billige tomater - eller til planten hos naboen giver frugt :-)

    SvarSlet
  8. *tæhæhæhæ*
    Åh, det lyder som noget, jeg kunne finde på: "for-sævan-da-nu-skal-de-tomater-ha'-en-ordentlig-omgang!" :-D

    Men dejlige ser de nu ud!

    SvarSlet
  9. Hej Igen :-)
    Nej jeg bruger ikke varmluft. Første gang jeg jeg lavede dem, brugte jeg det og de blev sorte dem ude i kanten. Så det kan jeg ikke anbefale.

    SvarSlet
  10. Hej Heidi
    Tak - ja, de ser ret fine ud.
    Idéen med naboens plante - det lyder billigt;D

    SvarSlet
  11. Piske - det var lige præcis sådan, jeg havde det!!!! ;D

    SvarSlet
  12. Vibeke - tak for tippet. Jeg må vist hellere holde mig fra varmluft!

    SvarSlet
  13. Signe - ja, det håber jeg;D Må vist snart have åbnet glasset og smagt dem til!

    SvarSlet
  14. Naboens plante - ja det er billigt :-) Det er nu egentlig min egen plante som bliver opdrættet hos naboen fordi vi ikke har drivhus - men naboen har vist glemt at opkræve betaling...

    SvarSlet