Det har bare været en skøn weekend! Nissehygge, venindesamvær og søndagskoncert med Lydiah Wairimu i Holstebro Musikteater. Koncerten var fantastisk - hun har en karisma og udstråling, som tager luften helt fra én. Jeg kan næsten ikke vente til november, hvor jeg skal en uge til Tyrkiet igen og deltage i hendes workshops.
Inden vi tog afsted havde jeg lavet en pizzadej, så jeg hurtigt kunne få mad på bordet, når jeg kom hjem.
Jeg prøvede at putte noget smag i dejen - og det blev rigtigt godt. Hakkede soltørrede tomater og frisk oregano. Det var lidt som at spise tomat med tomat på - intens, intens tomat smag i bunden og den lidt mere friske tomatsmag fra tomatsaucen ovenpå bunden. Det kan anbefales.
Pizzadej
2 dl kærnemælk
1 dl vand
1 tsk havsalt
2 spsk olivenolie
1 dl grov urehvede
½ brev tørgær eller alm.
7 soltørrede tomater, hakkede
en stor håndfuld hakket frisk oregano eller merian
fin urehvede
Bland et par dl fin urehvede med tørgæren.
Bland kærnemælk, vand, salt, olivenolie, grov urehvede, tomater og oregano.
Bland kærnemælk, vand, salt, olivenolie, grov urehvede, tomater og oregano.
Hæld herefter blandingen af fin urehvede og tørgær i og bland - tilsæt urehvede til dejen kan æltes. Ælt grundigt gerne 5-10 minutter.
Lad hæve minimum 1 time - og gerne flere evt. natten over
Tomatsauce - f.eks. denne.
Fyld
pr. pizza ca. 1/3 af en frisk mozarellakugle
kød - f.eks. strimler fra en god bøf
frisk oregano
salt, peber
et par dråber olivenolie
Fordel et tyndt lag tomatsauce på bunden. Drys med oregano og fordel ost og kød - drys med salt, peber og dråber af olivenolie.
Bag på pizzasten ved højeste varme ca. 7-12 minutter.
100 læsere er nået ... vildt. Det er fantastisk, det havde jeg i min vildeste fantasi ikke forestillet mig, at jeg skulle opnå, da jeg startede bloggen op ... eller for den sags skyld, da jeg nåede 50 læsere. Tusind tak til alle, som læser med.
Desværre er jeg slet ikke hjemme i dag, så jeg når først med at udtrække vinderne onsdag eller torsdag.
Kære Hanne, tillykke med de 100 faste læsere!
SvarSletJeg må lave pizza i morgen, kan jeg se - tak for en spændende opskrift.
Ha' en dejlig aften, klem :)
Tillykke med de 100 faste læsere, det er helt vildt mange !!!
SvarSletWaouw
Hyggehygge
Marianne
Kære Madame
SvarSletTusind tak - det er helt vildt:)
Den pizzabund var suveræn. Så god pizzabageri.
Knus Hanne
Hej Marianne
SvarSletTak, tak :) Ja, det er da helt overvældende.
Hanne :)
kærnemælk i pizzadej - det har jeg aldrig prøvet. Er det urehvede groft? Jeg er stor pizzafan selv, så det gør ikke noget, hvis man kan lave en lidt sund bund. Hvorfor bruger du tørgær?
SvarSletknus fra Kirsten
Ok, jeg har udviklet en pizzacraving for tiden (det bliver ikke bedre af, at jeg ikke rigtig tillader mig selv at lave det i øjeblikket), og den bliver jo ikke mindre af, at du poster sådan et lækkert billede!
SvarSlet(og nej, det hjælper ikke, hvis du er hjælpsom og poster billeder af sushi i stedet ;-))
Urehveden - købte du det i en specialbutik?
Piskeris, ;D ;D ;D
SvarSletJeg kunne ellers sagtens være behjælpelig med et par sushibilleder....
Tror du ikke bare, at du skal give efter ... en uge med Sushi mindst én gang og en pizzadag. Denne her pizzaversion er ikke slem!!
Urehveden køber jeg hos vores lokale bager i Frederiks ... han maler det selv. Men jeg tror, at du måske kan købe det i netbutikken Naturlic.dk. Hun forhandler det i hvertfald. Hvis det ikke står på siden, kan man maile hende og så kan hun sikkert sælge dig det.
Hej Kirsten
SvarSletOg velkommen her - har vist ikke set dig før :)
Jeg har tidligere lavet en pizza med surdej og det havde jeg ikke lige tid til denne dag. Kærnemælken giver lidt den syrlighed, som jeg bare elsker til brød.
Tørgæren var bare fordi, at jeg glemte almindeligt gær ved købmanden .... Så har jeg altid lige en pose tørgær til at ligge til nødstilfælde ;)
Urehveden - jeg har både en grov og en fin version. I denne pizza tog jeg lidt af begge dele.
Hilsner Hanne