søndag den 7. marts 2010

Hjemmelavet Tex Mex I

Ingredienser til quesadillas ...




En herlig weekend det har været. Jeg har ikke haft nogle faste aftaler af nogen art og har derfor bare kunnet gøre lige, hvad jeg har haft lyst til.

Derfor er det blevet til nogle timer i køkkenet … har blandt andet fået lavet trøfler af Mudcake-rester, bagt 50 af mine yndlingsboller, bagt rugbrød og lørdag aften lavede jeg mexicansk mad og søndag aften står den på rødvinsbraiserede svinekæber, som lige når står og småsimrer og dufter skønt. En god omgang køkkenterapi er det blevet til!!

Først vil jeg blogge aftensmaden fra lørdag aften. Hjemmelavet Tex-Mex – det er bare virkeligt godt på en lørdag aften, hvor man sidder og hygger foran fjernsynet.

Det blev til vegetar-quesadillas, tortillas med picadillo, tomatsalsa og guacemole.

Vegetar quesadillas
1 stor finthakket snackpeber
¼ finthakket gul peberfrugt
1 stort fed knust hvidløg
1 stort finthakket rødløg
et bundt frisk koriander
et par store håndfulde groftrevet cheddarost
4 små tortillas
Svits peberfrugter og rødløg ca. 5 minutter og svits hvidløget med endnu 1-2 minutter.
Hæld i en skål til afkøling. Når blandingen ikke er alt for varm, blandes grofthakket koriander i og revet ost.

Varm en pande og læg en tortillas på panden, fordel halvdelen af fyldet herpå og læg en tortilla ovenpå. Nu skal quesadilla’en steges, så den bliver sprød og osten smelter. Men pas på, den må ikke blive brændt. Jeg vender den flere gange undervejs, så den netop ikke bliver brændt.

Efterfølgende skæres i trekanter og server straks.

Tomatsalsa
1 stor bøftomat uden kener i små tern
1 rød chili
1 fed hvidløg
1 lime
5-10 stilke frisk koriander
lidt sukker og salt
Bland det hele og smag til.

2 kommentarer:

  1. nøj hvor ser det lækkert ud - jeg forsøger, at holde mundvandet inde men..... Hilsen Bente

    SvarSlet
  2. Hej Bente
    Det var heller ikke dårligt - og rigtigt hyggemad!
    Hilsen Hanne

    SvarSlet