Kager til min far, da han for et par uger siden, om aftenen måtte køre en tur ind til Viborg, skifte dæk for mig i mørke, blæst og regnvejr...
Dyp chokoladetoppen på kagerne i smeltet chokolade.
Stil kagerne koldt. Server dem kolde.
Så skal der jules og ingen jul uden Sarah Bernhardt kager … egentligt er Sarah Bernhardt vel ikke specielt julet, men jeg synes den hører til alle gode højtider, bryllupper, fester og hvad man ellers kan fejre. For det så absolut en af de allermest fantastiske kager. Chokolade og marcipan er forresten vældig julet - ergo: Sarah Bernhardt er en uundværlig julekage!!
Det tager lidt tid at lave disse kager, men de er hvert minut værd – og de bliver bare meget bedre, hvis man tager sig tid til selv at bage makronerne.
Sarah Bernhardt kager
Ca. 40 små kager
Chokoladetrøffel:
3 dl piskefløde
115 g god mørk chokolade, 55-70 % kakao
ca. 150 g god mørk overtrækschokolade (også ca. 55 – 70 % kakao)
Kog fløden op i en tykbundet gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden.
Kog blandingen ved svag varme og under omrøring ca. 5 minutter.
Lad cremen stå koldt til den stivner, ca. 4 timer.
Det tager lidt tid at lave disse kager, men de er hvert minut værd – og de bliver bare meget bedre, hvis man tager sig tid til selv at bage makronerne.
Sarah Bernhardt kager
Ca. 40 små kager
Chokoladetrøffel:
3 dl piskefløde
115 g god mørk chokolade, 55-70 % kakao
ca. 150 g god mørk overtrækschokolade (også ca. 55 – 70 % kakao)
Kog fløden op i en tykbundet gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden.
Kog blandingen ved svag varme og under omrøring ca. 5 minutter.
Lad cremen stå koldt til den stivner, ca. 4 timer.
Makroner:
275 g rå marcipan
1½ dl sukker
2 æggehvider
Riv eller findel marcipanen i en foodprocessor. Bland med sukker og æggehvider. Pisk til en luftig masse.
Sprøjt massen ud eller sæt den med skeer i makroner – den størrelse, som passer – på en plade med bagepapir. Jeg lavede kagerne med to teskeer, hver kage ca. en tsk-størrelse, de flyder ud og hæver let.
Med lidt vand på fingrene kan makronerne glattes pænt.
Lad dem stå på pladen i ca. 30 minutter ved stuetemperatur, inden de bages.
Bag midt en 175 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter til de er svagt gyldne. Lad makronerne køle af på pladen, inden de flyttes overpå en bagerist.
Pisk den kolde chokoladetrøffel let op. Smør på makronerne, så massen danner en lille top. Stil kagerne koldt et stykke tid.
275 g rå marcipan
1½ dl sukker
2 æggehvider
Riv eller findel marcipanen i en foodprocessor. Bland med sukker og æggehvider. Pisk til en luftig masse.
Sprøjt massen ud eller sæt den med skeer i makroner – den størrelse, som passer – på en plade med bagepapir. Jeg lavede kagerne med to teskeer, hver kage ca. en tsk-størrelse, de flyder ud og hæver let.
Med lidt vand på fingrene kan makronerne glattes pænt.
Lad dem stå på pladen i ca. 30 minutter ved stuetemperatur, inden de bages.
Bag midt en 175 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter til de er svagt gyldne. Lad makronerne køle af på pladen, inden de flyttes overpå en bagerist.
Pisk den kolde chokoladetrøffel let op. Smør på makronerne, så massen danner en lille top. Stil kagerne koldt et stykke tid.
Dyp chokoladetoppen på kagerne i smeltet chokolade.
Stil kagerne koldt. Server dem kolde.
De kan sagtens fryses - og tages op ½ times tid før servering.
Jeg eeeeelsker Sarah Bernhardt kager! *suk*
SvarSlet... hvorfor er det lige, at jeg aldrig har fået lavet det, selvom jeg har drømt om det utallige gange?
Jeg tror bare, jeg vil sidde og savle lidt over billederne i første omgang... :-)
OMG! Kære Hanne - jeg er mundlam og tro mig det sker ikke tit! De ser bare så helt absolut fantastiske ud :-D Knus
SvarSletMmmm, hvor ser de bare gode ud :-)
SvarSletJeg har kun prøvet at lave sarah bernard-kager med købte makroner, men de skal da klart laves fra bunden næste gang - tak for opskriften!
Hilsen Signe
Kære Hanne
SvarSletDem kan jeg rigtig godt lide, og jeg er også rimelig god til at lave dem, godt lige at få en opfrisker, ja helt ærligt, jeg havde fuldstændig glemt dem!
Knus
Vibeke
Mums...min absolut favorit-kage!!! :P
SvarSletUhm, hvor ser de gode ud! Det bliver din far sikkert rigtig glad for, det ville jeg hvertfald blive:)
SvarSletUmmmm ! Sidder igen her og savler... Og hvorfor har jeg ikke tænkt på at bage bundene selv ???
SvarSletTak.. de skal prøves !
Hyggehygge
Marianne
Hej Piskeris
SvarSletJa, hvorfor har du dog ikke det ... det må du gøre. Men pas på - stærkt vanedannende.
Hej Malou
SvarSletRødme, rødme ... tusind tak:o)
Knus Hanne
Hej Signe
SvarSletJa, det er absolut værd at bruge tiden på at bage bunden også. Smager fantastisk.
Hilsner Hanne
Kære Vibeke
SvarSletDet er altid godt med en reminder - det er jo ikke til at huske alle de skønne ting, man kan lave:o)
Knus Hanne
Bibbi, kan ikke være mere enig!
SvarSletMissMuffin, han var tilfreds:o) Så en anden gang kan jeg vist godt ringe, når skidtet punkterer;o)
SvarSletHej Marianne
SvarSletDet var så lidt ... det er absolut værd at bruge tiden på at bage bunden selv. Og man bliver vældig populær, når man serverer sådan et fad:o)
Hilsner Hanne
Åh hanne! De ser SÅ lækre ud!
SvarSletKh Anne :)
Og Anne, de smager fantastisk!
SvarSletKh Hanne
Hej...
SvarSletJeg har lige et lille spørgsmål. Hvis man nu vælger at fryse kagerne, skal det så være før eller efter at man kommer chokoladen på? Jeg skal nemlig lave petit fours til en fest, og så ville små sarah bernhardt kager jo være perfekt, især hvis man kan lave dem helt færdig et par dage i forvejen og så blot tø dem op...
Tak for en god blog :)
Hilsen Luise
Kære Louise
SvarSletTak for din søde kommentar.
Du kan sagtens lave dem helt færdige med chokoladen og putte dem i fryseren. Så nemmere kan det ikke blive på selve dagen :)
Kh Hanne
Tusinde tak for dit hurtige svar :) Det hjalp mig meget...
SvarSletLuise :) Det var så lidt.
SvarSlethar smagt den før og må kun sige f*** hvor den smager dårligt
SvarSletTak for opskrift, bor i London hvor makroner som jeg kender dem ikke lige er at finde nogle steder. Men så må jeg lave dem fra bunden denne gang, hvor ser de lækre ud på billederne.... Helt lækkersulten nu!
SvarSlet@Signe T - De er fantastiske. Noget ganske andet end "købe-makroner".
SvarSletGod fornøjelse med bagningen :)
De er bare super lækre - det er nu 2. gang jeg har gang i en dobbelt portion.
SvarSletDer bliver aldrig mere lavet SB kager med købte makroner her i huset :-D
Hej - de ser fantastisk lækre ud! Er lidt i tvivl: til choko-fyld skriver du overtrækschokolade. Skal det i, og skal man så købe ekstra til at overtrække med?
SvarSlet@Nynne - tak for din kommentar. Beklager, at jeg har overset den.
SvarSletJeg elsker også bare de kager. Den lille smule ekstra anstrengelse med at bage makronerne selv er bare det hele værd :)
@Anonym - jeg har sendt dig svar via mail.
SvarSletMen du får det også lige her.
De 115 g skal i chokoladecremen. Og de 150 g er til at overtrække kagerne med.
God fornøjelse med bageriet :)
Oh my god! Virkelig lækre makroner!
SvarSletHar lige brugt din opskrift idag! :-) MUMS!
www.johannethorhauge.blogspot.com
Hej Johanne
SvarSletSÅ dejligt at høre!! Det er bare en af de lækreste små smager at hygge sig med!
Hanne :)
Hejså
SvarSletJeg var lige heldig at finde denne opskrift på nettet da jeg søgte efter Sarah Bernhardt kage. Og så gik jeg ellers igang idag, jeg er nået til den sidste fase, har lige smidt kagerne i køleren og venter spændt til de bliver kolde så vi kan spise dem. Opskriften har været dejlig nemt beskrevet, men jeg fik et problem med makronerne, de sad simplethen fast i bagepapiret og gik i stykker da jeg skulle tage den ud, jeg ventede ellers ret længe til de blev kolde osv. Mange af dem gik i stykker, så jeg måtte klappe 2 sammen for at rede dem, hvad kan jeg have gjort forkert ?
Hej Anonym
SvarSletHmmm, det ved jeg godt nok ikke. Var de bagt længe nok? De hænger ofte en lille smule i for mig, hvis jeg tager dem af, før de er kolde.
Håber, at du giver det et nyt forsøg på et tidspunkt. Man kan evt bage dem på en plade med en avis under bagepapiret. De bliver nemt meget mørke i bunden, da det er en meget sukkerholdig dej. Avisen kan så gøre, at de kan få et minut eller to ekstra og det kan måske også hjælpe på, at de er nemmere at få af bagepapiret igen.
Mange hilsner Hanne
Øhhh måske jeg er lidt fatsvag men skal begge slags chokolade bruges i trøffeldejen??? & en hel anden portion smeltechoko til overtræk efter afkølingen???
SvarSletHej Ditte
SvarSletBeklager mit sene svar, jeg er kommet til at overse dit spørgsmål.
Nej - de 115 g skal i trøffelmassen og de ca 150 g bruges til overtræk.
Håber, at du får lavet nogle gode kager :)
Hej Hanne! De kager er helt igennem fantastiske. Det er en super fed opskrift!
SvarSletJeg har dog et spørgsmål, kan jeg lave én stor Sarah bernhardt kage ud af makrondejen? Jeg er bange for at de knækker, men fordi min søster har fødselsdag og glutenallergi, vil jeg lave en stor "lagkage". Tror du det er muligt?
Hej Arusa
SvarSletJeg ville gøre forsøget. Du kan jo lave bunden tykkere - så bliver den kransekageagtig og lidt blødere, det tænker jeg, vil passe godt til kagen.
God fornøjelse - og en god idé med en kæmpe Sarah Bernhardt kage!!!
Mange hilsner
Hanne K
Tusinde tak for svar!:) Jeg prøver:) jeg laver kagen dagen indenden skal serveres - mon ikke bunden bliver endnu blødere af det:)
SletKæmpe hilsner:):)
Har netop lavet dem for anden gang - fantastisk lækker opskrift! Synes begge gange jeg har ender op med for lidt chokoladetrøffel...
SvarSletBor i udlandet og kan ikke få fat i ordentlig marcipan til at lave makronbunde. De flød ud til en stor masse på bagepladen, smagte mildt sagt mærkeligt osv. osv.
SvarSletÅret efter købte jeg nogle kiks/kager der lignede - ikke godt. Året efter … osv.
Så bestilte jeg makronbunde hos min bager og det blev noget forfærdeligt snask.
I år fik jeg så en veninde til at sende mig nogle (mange) pakker dansk Odense marcipan - det blev uhyggeligt dyrt p.gr. af forsendelsen, MEN det lykkedes mig endelig at få det helt rigtige resultat.
Kort sagt : lav selv makronbundene, hvis I vil have de helt rigtige lækre Sarah Bernhardt. 😉