onsdag den 30. december 2009

Julefrokost - Anderilette

Jeg var heldig at finde disse friske krydderurter, som stak op af sneen i haven... Lårene krydres med saltNederst krydderurter, så andelår, som dækkes med fedt fra juleanden...Efter 3 timer ved svag varme i ovnen...
Klar til at pilles fra benet og "rives" til strimler med 2 gafler
Det revne kød...
Overhældt med fedt og fond...

Anderilette er en helt fantastisk spise. Den koncentrerede smag af and, konsistensen af det møre kød sammen med salte/skarpe cornichons, stærk sennep, oliven og rødbeder – uhmmmmmmmmmm!!

Anderilette
4 andelår
2 spsk salt
1 spsk sukker

5 friske salvieblade
1 kvist rosmarin
2 laurbærblade
5-7 hele peberkorn
havsalt
3-4 dl andefedt

2 fed knust hvidløg
evt. timian, salvie eller rosmarin
salt, peber

Gnid andelårene grundigt med salt og sukker. Lad stå koldt i ca.4 timer.
Tag et ovnfast fad eller en gryde, som kan komme i ovnen. I bunden lægges krydderurter og peberkorn. Skyl lårene og læg dem ovenpå og drys med salt. Fordel andefedtet over lårene. Læg låg på eller dæk med sølvpapir.

Sæt i ovnen ved 140 grader i 3 timer til kødet er mørt og let falder fra benet.

Fjern skindet og findel kødet med 2 gafler. Bland med knust hvidløg, salt, peber og evt. krydderurter. Læg kødet i en skål og dæk med den fond/fedt, som kødet har simret i.

Sæt kold nogle timer og server med cornichons, oliven, sennep og rødbeder.

2 kommentarer:

  1. Jeg har aldrig smagt anderilette, og jeg må indrømme, at det var ikke lige noget, jeg ville tro, der var noget for mig. Men nu hvor du omtaler det så godt, så må jeg hellere få prøvet det - du plejer jo at have en rigtig god smag ;-)

    SvarSlet
  2. Piskeris, tak;o)
    Du må prøve det en gang, smagen er så intens og skøn.

    SvarSlet