Inspireret af min gode kollega fik jeg lyst til at bage en portion boller i dag. Først var tanken noget med kardemomme, men i stedet lavede jeg disse solsikkeboller. Lidt inspiration NYBH,'s boller men ellers med ret fri hånd.
Bollerne var lette, luftige og med skøn smag fra smørret og solsikkekernerne.
Opskriften på mine boller er:
35 g smeltet smør
3 dl lun mælk
50 g gær
1 stort æg
1 spsk sukker
2 spsk olie
2 dl økologisk fuldkornsdurum
ca. 7 dl økologisk hvedemel
1½ tsk salt
100 fintrevet gulerod
75 g solsikkefrø
Rør gæren ud i mælk og smør. Tilsæt æg, sukker, olie og fuldkornsdurum – rør rundt. Tilsæt 2 dl hvedemel, salt, gulerod og solsikkefrø. Ælt resten af melet i – dejen skal være let klistret.
Lad hæve min ½ time og form ca. 12-14 boller, pensel med æg og drys med solsikkekerner.
Bag ved 220 grader ca. 10-15 minutter. Sæt en kop vand ind i bunden af ovnen, lige når ovnen tændes.
Opskriften på mine boller er:
35 g smeltet smør
3 dl lun mælk
50 g gær
1 stort æg
1 spsk sukker
2 spsk olie
2 dl økologisk fuldkornsdurum
ca. 7 dl økologisk hvedemel
1½ tsk salt
100 fintrevet gulerod
75 g solsikkefrø
Rør gæren ud i mælk og smør. Tilsæt æg, sukker, olie og fuldkornsdurum – rør rundt. Tilsæt 2 dl hvedemel, salt, gulerod og solsikkefrø. Ælt resten af melet i – dejen skal være let klistret.
Lad hæve min ½ time og form ca. 12-14 boller, pensel med æg og drys med solsikkekerner.
Bag ved 220 grader ca. 10-15 minutter. Sæt en kop vand ind i bunden af ovnen, lige når ovnen tændes.
Uhm, de lyder nu heller ikke tosset!!
SvarSletJeg elsker hjemmebagte boller..
Det lyder så lækkert. Jeg har bare det problem at jeg får sådanne små tætte boller når jeg bager.
SvarSletVed ikke om det er opskriften eller mig - tror nu nok det er det sidste.
De ser rigtig dejlig ud, jeg har selv lige bagt boller i dag, det er altid lækkert.
SvarSletKnus
Mmmm... godt jeg har planlagt at bage i morgen, for ellers ville jeg drøne ud i køkkenet og komme i gang med det samme! :-D
SvarSletHav en god weekend!
MissMuffin, jeg elsker også hjemmebagte boller. Total hygge:)
SvarSletHej Grith
SvarSletNej, det er sikkert bare dårlige opskrifter, som du har haft gang i:)
Kære Pernille
SvarSletJa, så dejligt med hjemmebagte boller. Skøn duft og skøn smag:)
God weekend.
KNus
Hej Andrea
SvarSletHehe ... ja, lysten kan hurtigt komme over én til at gå igang med et eller andet madprojekt;)
Rigtig god weekend til dig!
Uhm... lækre nybagte boller! Sidst jeg bagte, var glutenfrie boller - de var altså knap så spændende...
SvarSletHej Eva
SvarSletDet har jeg aldrig prøvet, men det lyder så heller ikke som om, jeg behøver at gøre dig kunsten efter;)
Mums, det lyder lækkert, Hanne! Jeg kan så godt lide, når der også er noget fuldkornsmel i brød - det giver en bedre mæthedsfølelse.
SvarSletHa' en god dag, varme klem!
Kære Hanne
SvarSletDe boller ser da bare gode ud, tror lige jeg nupper opskriften!
Knus
Vibeke
Hej Madame
SvarSletJa, groft mel er godt. Ofte vil jeg også helst have boller, hvor der er meget mere groft i end disse.
Knus Hanne
Hej Vibeke
SvarSletGod fornøjelse med bageriet. Skønt med hjemmebag - og smagen af solsikker er dejlig i disse boller:)
Knus Hanne