Så blev det fredag og vi havde planlagt hygge i stuen … mad i sofaen, Beck og total afslapning.
Har tænkt på mad i flere dage (eller det gør jeg jo altid;o)) Men tænkt i hyggemadbaner. Har været omkring en stor bøf, tærter, thairetter og frisk pasta … endte dog med et par mexicanske eksperimenter. Nye smage og kombinationer og en klassiker .
Burritos med chorizo/kyllingefyld
(fyld til 5 tortillas)
olivenolie
1 rødløg, hakket
7 cm chorizopølse, i små tern
1 lille bakke champignon, i tern
1 rød chili, finthakket
2 fed hvidløg, knust
350 g kylling inderfilet eller bryst
1 rød snackpeber, i strimler
¼ tsk cayennepeber
2 tsk merian
1 tsk oregano
2 tsk paprika, edelsüss
1 tsk stødt koriander
1 spsk konc. tomatpuré
saft fra ½ limefrugt
½ dl fløde
½ dl creme fraiche 38 %
5 tortillas
2 dl revet cheddar
5 spsk creme fraiche 18 %
Svits rødløg og chorizo i olien til løgene er bløde. Tilsæt champignon og svits ved høj varme nogle minutter. Tilsæt hvidløg, chili, peberfrugt og kylling og steg yderligere 3-5 minutter.
Tilsæt krydderier og lad dem stege med et øjeblik, før tomatpuré, fløde, lime og creme fraiche tilsættes. Lad simre 7 minutter.
Køl lidt af. Rul burritos med kødfyldet, 1 spsk creme fraiche og et drys ost. Og igen drys ost ovenpå.
I ovnen ca 20 minutter ved 200 grader – til gyldent.
Quesadillas med oksekød og chipotle
4 tortillas
1 lille rødløg, hakket
1 lille peberfrugt, i små tern
1 bundt forårsløg
250 g oksefars
½ tsk chipotle
1 tsk spidskommen
salt
2 dl revet cheddar
2 spsk finthakket frisk koriander
Svits løg, peberfrugt, forårsløg og oksefars. Tilsæt krydderier. Køl blandingen af.
Når den er næsten kold blandes med cheddarost og frisk koriander.
Læg en tortilla på en varm pande. Skru ned for varmen til svagt blus, da brændt tortillas smager afskyeligt. Fordel halvdelen af fyldet på tortillaen og læg en ny tortillas over. Lad stå over varmen til osten begynder at smelte. Vend tortillaen – f.eks. ved at lægge en flad tallerken ovenpå og vip panden, så tortillaen ender på tallerkenen og lad den glide over på panden igen. Lad tortillaen stå til også den anden side bliver sprød. Vend evt. nogle gange på denne måde. Det er vigtigt, at den bliver sprød, men ikke branket.
Skær ud i trekanter.
Tilbehør – guacemole og creme fraiche.
250 g oksefars
½ tsk chipotle
1 tsk spidskommen
salt
2 dl revet cheddar
2 spsk finthakket frisk koriander
Svits løg, peberfrugt, forårsløg og oksefars. Tilsæt krydderier. Køl blandingen af.
Når den er næsten kold blandes med cheddarost og frisk koriander.
Læg en tortilla på en varm pande. Skru ned for varmen til svagt blus, da brændt tortillas smager afskyeligt. Fordel halvdelen af fyldet på tortillaen og læg en ny tortillas over. Lad stå over varmen til osten begynder at smelte. Vend tortillaen – f.eks. ved at lægge en flad tallerken ovenpå og vip panden, så tortillaen ender på tallerkenen og lad den glide over på panden igen. Lad tortillaen stå til også den anden side bliver sprød. Vend evt. nogle gange på denne måde. Det er vigtigt, at den bliver sprød, men ikke branket.
Skær ud i trekanter.
Tilbehør – guacemole og creme fraiche.
Kære Hanne
SvarSletJa så har der vist været dømt hygge, det ser bare godt ud!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletDet smagte også rigtigt dejligt - godt med krydderi:)
Så der blev hygget.
Knus Hanne