lørdag den 15. august 2009

Karry thaisuppe med mørk sej




Først på ugen fik vi denne skønne fiskesuppe. Dejlig smag og duft.
Karry thaisuppe med mørk sej
olie
2 skalotteløg, finthakkede
ingefær, svarende til 1 spsk, finthakket
4 fed hvidløg, knust/finthakket
2 røde chilier, finthakket
1 stilk citrongræs, det bløde finthakket
2 gulerødder, fintsnittede
et bundt forårsløg, snittet
1-2 spsk karry
et bundt frisk koriander
1 dåse kokosmælk
ca. 1 L kyllingefond
salt, peber, sukker, chili
limesaft
300 g mørksej (torsk, lyssej eller andet kan også bruges … eller f.eks. kinarejer)
Ramennudler

Svits først i olie ingefær, hvidløg, chilier, citrongræs og stilkene fra korianderen til en skøn duft breder sig i køkkenet. Tilsæt nu gulerødder, de to slags løg og svits dette mindst 5 minutter. Drys karryen på og lad denne ”brænde af”.
Tilsæt nu fond, kokosmælk, sukker og lime. Lad simre 15-20 minutter. Suppen kan evt. blendes nu, hvis man ønsker dette.
Smag til – der skal være en harmoni imellem det sure, søde, stærke, bitre. Jeg tror, at jeg puttede 1-1½ lime i og 1 spsk sukker.
Hæld nudlerne i gryden og lad disse koge med 1 minutstid og tilsæt så fisken lad denne simre med 3 minutter.
Drys frisk koriander over suppen.

4 kommentarer:

  1. Slurp! Det er fantastisk timing - jeg har lige siddet og bladret i mine thaikogebøger, mens jeg har spekuleret på, hvornår jeg får tid til at lave thaimad igen! :-D

    Thaimad er så godt!

    SvarSlet
  2. Kan ikke være mere enig. Thaimad er noget af det bedste.
    I dag har jeg haft gang i at lave fyld til forårsruller - det er også bare skønt.

    SvarSlet
  3. Hvor ser det dejligt ud!
    Tror du den kan laves med kylling istedet? Jeg er ikke vild med kogt fisk og slet ikke i suppe..

    SvarSlet
  4. MissMuffin, Det smagte rigtigt dejligt. Ja, kylling vil også være super godt i den. Eller store kinarejer, hvis du kan lide det - vil være helt perfekt.

    SvarSlet