Pølserne blev lidt blege, men smagen var der ikke noget galt med...
Nu blev det tid til at forsøge at finde den smag, som Cumberlandpølserne på Fanø havde.
Klidmoster har været sød at øse af hendes viden og hun mente, at der i Cumberland pølser skulle muskatnød, muskatblomme, merian og salvie i.
Jeg tror, at hun har ret. Smagen var meget lig pølserne og de smagte suverænt godt.
Dog kunne jeg ikke finde muskatblomme i de 3 forretninger, som jeg besøgte i dag. Det er nu på huskesedlen, så må jeg se, hvor jeg kan finde det et eller andet sted. Næste forsøg skal være nogenlunde lig i dag, men der skal tilføjes cayennepeber og muskatblomme.
Speltkerner har jeg ikke tidligere smagt, også det skulle prøves i aften. Endnu en succes – dejligt bid i dem og god smag. Godt alternativ til pasta og ris.
En slags Cumberlandpølser
500 g magert svinefars
1 tsk salt
½ tsk kværnet peber
1 æg
1 spsk havregryn
2 spsk mel
3 finthakkede forårsløg, det hvide
Klidmoster har været sød at øse af hendes viden og hun mente, at der i Cumberland pølser skulle muskatnød, muskatblomme, merian og salvie i.
Jeg tror, at hun har ret. Smagen var meget lig pølserne og de smagte suverænt godt.
Dog kunne jeg ikke finde muskatblomme i de 3 forretninger, som jeg besøgte i dag. Det er nu på huskesedlen, så må jeg se, hvor jeg kan finde det et eller andet sted. Næste forsøg skal være nogenlunde lig i dag, men der skal tilføjes cayennepeber og muskatblomme.
Speltkerner har jeg ikke tidligere smagt, også det skulle prøves i aften. Endnu en succes – dejligt bid i dem og god smag. Godt alternativ til pasta og ris.
En slags Cumberlandpølser
500 g magert svinefars
1 tsk salt
½ tsk kværnet peber
1 æg
1 spsk havregryn
2 spsk mel
3 finthakkede forårsløg, det hvide
1 lille revet skalotteløg
2 tsk merian
5 friske, finthakkede salvieblade
revet muskatnød
danskvand (mælk, vand eller andet)
Rør farsen sej med salt. Rør peber, æg, havregryn, mel, løg og krydderier i sammen med væde til farsen har en passende konsistens.
Lad hvile min. ½ time og rør evt. lidt mere væde i.
Form som små pølser i hånden og læg på en bradepande, pensel med olivenolie. Bag ved 225 grader i 10 minutter og bag yderligere 10 minutter ved 190 grader. Skru højt op for varmen og grill til sidst 5 minutter.
Pølserne kan selvfølgelig også steges i olivenolie på en pande - det vil nok give dem en mere tiltrækkende farve. Men lige i øjeblikket sparer vi lidt på kalorierne ... lidt øv, for jeg elsker at hælde olivenolie ud på en pande;)
Speltsalat med mangochilidressing
2 håndfulde spelt
salt
Kog spelten i saltet vand. Og sæt speltkernerne til afkøling.
Mangochilidressing
1 mango i tern
½-1 rød chili i strimler
saft fra 1 lime
1 tsk sukker
evt. lidt vand
Blend alle ingredienserne til en tyk dressing.
tomater
agurk
peberfrugt
iceberg
1 spsk frisk mynte, finthakket
olivenolie
Snit grøntsagerne og bland med speltkerner, dressing, mynte og en smule olivenolie.
Tzatziki
2 tsk merian
5 friske, finthakkede salvieblade
revet muskatnød
danskvand (mælk, vand eller andet)
Rør farsen sej med salt. Rør peber, æg, havregryn, mel, løg og krydderier i sammen med væde til farsen har en passende konsistens.
Lad hvile min. ½ time og rør evt. lidt mere væde i.
Form som små pølser i hånden og læg på en bradepande, pensel med olivenolie. Bag ved 225 grader i 10 minutter og bag yderligere 10 minutter ved 190 grader. Skru højt op for varmen og grill til sidst 5 minutter.
Pølserne kan selvfølgelig også steges i olivenolie på en pande - det vil nok give dem en mere tiltrækkende farve. Men lige i øjeblikket sparer vi lidt på kalorierne ... lidt øv, for jeg elsker at hælde olivenolie ud på en pande;)
Speltsalat med mangochilidressing
2 håndfulde spelt
salt
Kog spelten i saltet vand. Og sæt speltkernerne til afkøling.
Mangochilidressing
1 mango i tern
½-1 rød chili i strimler
saft fra 1 lime
1 tsk sukker
evt. lidt vand
Blend alle ingredienserne til en tyk dressing.
tomater
agurk
peberfrugt
iceberg
1 spsk frisk mynte, finthakket
olivenolie
Snit grøntsagerne og bland med speltkerner, dressing, mynte og en smule olivenolie.
Tzatziki
Tzatzikien lavede jeg i dag af agurk snittet i tændstikstykke bjælker. Dressing af 1 dl drænet øko yoghurt, 2 spsk cremefraiche 6% af Jersiemælk, 1 fed hvidløg, salt, dild, peber og ½ spsk olivenolie.
Hertil et par tyrkiske brød.
Velbekomme:)
Hertil et par tyrkiske brød.
Velbekomme:)
Det er fuldstændig rigtigt - den dressing er da ualmindelig flot! Og lækker kombination - yum :-)
SvarSletKære Hanne
SvarSletDet ser festligt ud, de pølser lyder ret interessante, og ja dressingen ser forrygende ud,-sikke en farve!
Knus
Vibeke
Kære Hanne
SvarSletWow, det var noget af en middag. Så var det altså hen af den rigtige krydderblanding?
Du kan altså roligt stege dine pølser (og andet kød) i olivenolie. Der smelter faktisk mere fedt af stegeemnet på en pande og kød optager ikke stegefedt. Bare tag det af panden så snart det er færdigt og lad det hvile i folie.
Speltsalaten er også lige noget for mig! Jeg bruger de parboilt speltkerner fra Urtekram for de skal koge i meget kortere tid :-)
Knus
Malou
Den dressing gør helt sikker mund og mave glad, den skal jeg prøve..
SvarSletPiskeris, Ja - en rigtig fin farve. Og med chilien og salt blev den ikke for dessertagtig... hvad jeg lige frygtede, da jeg så den.
SvarSletKære Vibeke
SvarSletDe pølser smagte virkeligt godt. Jeg har ellers holdt mig noget fra muskatnød ... men heri smager det fantastisk. Det irriterer mig bare, at jeg ikke kan finde muskatblomme nogle steder....
Knus Hanne
Kære Malou
SvarSletDet var bare lige i øjet! Så tak for det. De smagte forrygende.
Tak for tippet mht. stegning - det smager altså bedre end i ovnen, må jeg indrømme. Så det vil jeg gøre en anden gang.
De speltkerner, som jeg havde købt skulle kun koge 10 minutter, så det var ikke galt. De var sikkert også forkogte.
Knus Hanne
Kære Mette Lykke
SvarSletDen smagte også dejlig - frisk, sødt, surt og lidt stærkt. Dejligt! Og pæn at skue oveni:)
Kære Hanne
SvarSletJeg er lige begyndt at lave salat af alt muligt korn og spelt, så det er dejligt med nogle opskrifter.
Pølserne ser også meget spændende ud !
Knus
Kære Pernille
SvarSletJeg har også fået vildt lyst til at prøve diverse kerner. Har købt en bøtte quinoa og glæder mig til at smage dem.
Knus