I dag har været en hektisk dag i køkkenet – en af dem, som jeg elsker allermest.
Godt nok har jeg lavet mad på ferien, men det var hurtige retter. Så måske derfor har jeg nydt dagen endnu mere med at bage stakkevis af cupcakes, flûtes, kirsebærsaft og fiskefrikadeller. Lidt Camilla Plums (som min veninde siger) gik der lidt i den.
Cupcakes, flûtes kommer lidt senere her på bloggen.
Her aftensmaden – velsmagende fiskefrikadeller og hjemmelavet remoulade med spræl – den blev ret stærk, men det gjorde den ekstra god.
Og nu hvor jeg sidder her og blogger kigger jeg ”Så for sommer”, hvor nogle danskere holder sommerferie som i stenalderen … de får grød, grød og grød - tænker jeg bare godt det ikke er mig!!!
Målene er cirka…
Fiskefrikadeller
15 kinarejer med skal
300 g fersk ørred eller laks
200 g røget laks
salt
2 æg
2 spsk maizena
1 spsk hvedemel
½ dl fløde
1 lille finthakket rødløg
1 stort bundt purløg
1 bundt frisk estragon
friskkværnet peber
Tag ca 100 g fersk ørred og halvdelen af rejerne og hak groft med en kniv. Det samme med den røgede laks. Resten af rejerne og den ferske laks køres på foodprocessor.
Det hele blandes og røres sejt med en smule salt – pas på, da den røgede laks kan være ret salt.
Rør æg, maizena, mel, fløde, rødløg, purløs, estragon og peber i farsen – til den er lind og tilpas.
Lad hvile min ½ time i køleskab.
Steg i en blanding af smør og olie for gylden farve og skøn smag.
Hjemmelavet remoulade med spræl
1 æggeblomme
1 spsk balsamisk æbleeddike
1 tsk salt
1 spsk mild karry (eller stærk…)
1 dl rapsolie
ca 6 syltede drueagurker
1 tsk dijon sennep
1 bundt frisk estragon
Pisk æggeblomme, æbleeddike, salt, karry sammen. Pisk olien i dråbe efter dråbe og pisk grundigt, så den ikke skiller.
Bland mayonnaisen med agurken skåret i fine tern samt sennep og finthakket estragon. Rør sammen og sæt kold.
Godt nok har jeg lavet mad på ferien, men det var hurtige retter. Så måske derfor har jeg nydt dagen endnu mere med at bage stakkevis af cupcakes, flûtes, kirsebærsaft og fiskefrikadeller. Lidt Camilla Plums (som min veninde siger) gik der lidt i den.
Cupcakes, flûtes kommer lidt senere her på bloggen.
Her aftensmaden – velsmagende fiskefrikadeller og hjemmelavet remoulade med spræl – den blev ret stærk, men det gjorde den ekstra god.
Og nu hvor jeg sidder her og blogger kigger jeg ”Så for sommer”, hvor nogle danskere holder sommerferie som i stenalderen … de får grød, grød og grød - tænker jeg bare godt det ikke er mig!!!
Målene er cirka…
Fiskefrikadeller
15 kinarejer med skal
300 g fersk ørred eller laks
200 g røget laks
salt
2 æg
2 spsk maizena
1 spsk hvedemel
½ dl fløde
1 lille finthakket rødløg
1 stort bundt purløg
1 bundt frisk estragon
friskkværnet peber
Tag ca 100 g fersk ørred og halvdelen af rejerne og hak groft med en kniv. Det samme med den røgede laks. Resten af rejerne og den ferske laks køres på foodprocessor.
Det hele blandes og røres sejt med en smule salt – pas på, da den røgede laks kan være ret salt.
Rør æg, maizena, mel, fløde, rødløg, purløs, estragon og peber i farsen – til den er lind og tilpas.
Lad hvile min ½ time i køleskab.
Steg i en blanding af smør og olie for gylden farve og skøn smag.
Hjemmelavet remoulade med spræl
1 æggeblomme
1 spsk balsamisk æbleeddike
1 tsk salt
1 spsk mild karry (eller stærk…)
1 dl rapsolie
ca 6 syltede drueagurker
1 tsk dijon sennep
1 bundt frisk estragon
Pisk æggeblomme, æbleeddike, salt, karry sammen. Pisk olien i dråbe efter dråbe og pisk grundigt, så den ikke skiller.
Bland mayonnaisen med agurken skåret i fine tern samt sennep og finthakket estragon. Rør sammen og sæt kold.
Server i en sandwich med fiskefrikadelle, remoulade og frisk agurk. Eller traditionelt på rugbrød.
Din remouladesauce lyder så lækker, så den vil jeg prøve næste gang, den står på fiskefrikadeller.
SvarSletGrød, nej tak det fik jeg rigeligt af i barndommen. Så også udsendelsen, da det er fra min barndoms hjemegn.
En god aften til dig
Kære Hanne
SvarSletWow, det ser bare helt forrygende ud! Jeg har længe ledt efter en god remouladeopskrift, så tak for den :-)
Jeg ELSKER hjemmelavede fiskefrikadeller!
Knus
Malou
Hej Hanne..
SvarSletHvor ser det godt ud- en skam jeg ikke kan lide friskefrikadeller! En gang imellem køber jeg et par stykker hos fiskemanden på torvedag til Kristian(og Emma;)), men jeg bryder mig ikke selv om dem..
Grød derimod synes jeg er super godt. Jeg spiser havregrød til morgenmad, men måske man ville blive træt af det hvis det var flere gange om dagen:)
Kære Manna
SvarSletDen remouladesauce smagte vildt godt. Noget ganske andet end den på tube!
Lidt en sjov udsendelse. Hende Feldthaus har en skøn skrap tunge.
Knus
Kære Malou
SvarSletFiskefrikadellerne var stærkt inspireret af dem du lavede for ikke så længe siden ... sammenholdt med de tips Vibeke kom med. De var super gode!
Remouladen var fantastisk!
Knus Hanne
MissMuffin
SvarSletKan du slet ikke lide fisk? Eller er det bare fiskefrikadeller? Jeg har også svært ved at få dem ned fra fiskehandleren, men hjemmelavet - så er det en fantastisk spise.
Havregrød om morgenen er ok og risengrød er skønt. Men byggrød 3 gange om dagen... ikke lige min opfattelse af feriemad;)
Knus
Kære Hanne
SvarSletDen remolade opskrift bliver gemt i min private mappe.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSlet:) Den er også virkelig god - dejligt med "bid" i.
Knus Hanne