mandag den 8. juni 2009

Rejer i karry-kokossauce



I går var det egentligt meningen, at vi skulle have haft hamburgerryg… men da det nærmede sig aftensmadstid var lysten ikke rigtigt til den menu. Så jeg måtte finde på noget andet hurtigt.

Jeg havde set en del madprogrammer i weekenden, blandt andet Gary Rhodes i Indien. Han tilberedte nogle kæmpe, kæmpe rejer. Valget faldt på en karry-reje-ret.

Kinarejerne, som godt nok var små i forhold til Gary Rhodes’, var frosne. Jeg puttede dem frosne direkte ned i spilkogende vand tilsat salt og et nip sukker. De fik bare 1-2 minutter i vandet og derefter direkte over i koldt vand. Derefter blev skallen pillet af og tarmen fjernet.

Det er vigtigt, at rejerne kun lige får et opkog, da de bliver gummiagtige og kedelige, hvis de får for meget. Og de skal også lige varmes op i saucen senere, hvor de får den sidste tilberedningstid.

Vi fik Ramennudler til – og de var virkelig velsmagende og gode. Ikke sidste gange, at de ryger i kurven, selv om de er lidt dyre.

Saucen kan sagtens laves mere enkelt. Man kan nøjes med at bruge løg, karry og kokosmælk – og måske lidt citron- eller limesaft.
Rejer i karry/kokossauce:
2 personer:

Ca. 30 kinarejer (se forberedning/tilberedning ovenfor)

1 pakke Ramennudler

Pasta:
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 silke citrongræs
2 peberkorn
2 cm skrællet ingefær
1-2 tørrede, røde chilier
1 spsk korianderrod
1 tsk salt
2 spsk olie
Disse ting blendes til en pasta i f.eks. en minihakker.

Saucen:
1 spsk ekstra olie
1 tsk karry
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk st. koriander
1 dåse kokosmælk
limesaft
salt, sukker
Svits pastaen i olie et minutstid. Tilsæt evt. et par spsk. kokosmælk for at undgå, at det brænder på.
Tilsæt karry, paprika, spidskommen og koriander og svits med et kort øjeblik. Tilsæt kokosmælk, limesaft, salt og sukker.

Lad simre 20-30 minutter. 2 minutter før servering puttes rejerne i og varmes igennem.

Server med nudler eller ris.

Velbekomme:o)

8 kommentarer:

  1. Hæhæ - jeg tror, gemalen ville have sat større pris på denne rejeret frem for den, jeg udsatte ham for her til aften ;-)

    Det ser meget indbydende ud!

    SvarSlet
  2. Kære Hanne
    Det ser lækkert ud, jeg så også madudsendelsen på Lifestile i går, jeg så godt det med, at han var i Indien, men jeg var vist ukroncenteret, for jeg så ikke lige denne ret, det er typisk mig, jeg ser det med et halvt øje, men nu da du har opskriften her, så kan jeg jo bare komme i gang.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Mums den rejeret ser rigtig dejlig ud, det er endnu en af dem der skal prøves,
    Rejer kokos og karry passer bare så godt sammen.
    En opskrift mere til inspiration,
    Knus

    SvarSlet
  4. Kære Hanne
    Ærgerligt, at jeg er på kur - ellers var retten på menuen i aften.
    Karry, kokosmælk, koriander, spidskommen og ingefær findes altid hos mig, så retten ryger på bordet en dag
    Knus
    Manna

    SvarSlet
  5. Kære Pernille
    Ja, det er en fantastisk kombination. Jeg er vild med det.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  6. Hej Piskeris
    Haha... kan det mon passe;o)

    Det smagte super dejligt.

    SvarSlet
  7. Kære Vibeke
    Er du også vild med Lifestyle? Jeg elsker at se deres madprogrammer.
    Jeg tror heller ikke, at det helt nøjagtigt var sådan, han lavede den. Men god inspiration.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  8. Kære Manna
    Det er nok ikke helt slankemad, men alle krydderierne kunne vel være godt til ekstra forbrænding:o) Men altid godt at have noget at glæde sig til.
    Knus Manna

    SvarSlet