I dag har jeg indviet mine nyindkøbte rugbrødsforme. Der bliver sat store mængder rugbrød til livs herhjemme. Og de forholdsvis små brød, som jeg bagte i sidste uge, var alt for hurtigt væk. Da jeg fandt to 3 L Eva Trio sliplet forme til kun 70 kr. stykket, måtte jeg eje dem. Nu håber, jeg at sådan et 3 L’s brød kan holde i en uge….
Opskriften i dag, som svarer til to 3 L’s brød er:
1 kop surdej røres ud i
1 1/2 l vand (lunken)
3 store tsk. salt
600 g rugkerner
150 g hvedekerner
425 g solsikkekerner
100 g hørfrø
225 g groft rugmel
550g hvedemel
3 spsk. sirup(mørk)
Alt røres sammen og står til næste dag.
2. dag tilsættes
5-7 dl. vand (lunken)
1 kg groft rugmel
Dette røres godt sammen. Der skal nu tage surdej fra.
Dejen kommes i smurte og sesamstrøede forme og efterhæver 2-6 timer.
Pensles med olie og bages på nederste rille 200 grader i ca. 2 timer. Jeg brugte stegetermometer – centrumtemperaturen skal være 98 grader.
Nu glæder jeg mig til i morgen, hvor aftensmaden skal stå på nybagt rugbrød og hjemmerøget regnbueørred…. Fik lige en nyrøget ørred i dag af min bror.
Opskriften i dag, som svarer til to 3 L’s brød er:
1 kop surdej røres ud i
1 1/2 l vand (lunken)
3 store tsk. salt
600 g rugkerner
150 g hvedekerner
425 g solsikkekerner
100 g hørfrø
225 g groft rugmel
550g hvedemel
3 spsk. sirup(mørk)
Alt røres sammen og står til næste dag.
2. dag tilsættes
5-7 dl. vand (lunken)
1 kg groft rugmel
Dette røres godt sammen. Der skal nu tage surdej fra.
Dejen kommes i smurte og sesamstrøede forme og efterhæver 2-6 timer.
Pensles med olie og bages på nederste rille 200 grader i ca. 2 timer. Jeg brugte stegetermometer – centrumtemperaturen skal være 98 grader.
Nu glæder jeg mig til i morgen, hvor aftensmaden skal stå på nybagt rugbrød og hjemmerøget regnbueørred…. Fik lige en nyrøget ørred i dag af min bror.
Hmmm de ser gode ud, jeg elsker at bage rugbrød, så jeg tror at jeg vil prøve din opskrift, så vi ikke altid får den samme
SvarSletKan du have en god mandag
Kære Pernille
SvarSletDet er super hyggeligt med hjemmebagt rugbrød - og nemt, når man først har surdejen.
Knus fra Hanne
Uhm, det lyder helt vildt lækkert, Hanne! Din opskrift skal også prøves her hos os.
SvarSletVarme klem og ha' en dejlig aften!
Kære Madame
SvarSletDet er rigtigt godt det rugbrød. Og det holder sig friskt længe.
Jeg er vild med solsikkekerner og tror, at jeg vil hælde en ekstra portion i næste gang.
Kram til dig.
Hanne
jeg er helt ny på din blog og vil gerne spørge om du har prøvet, at bage i bagemaskine?
SvarSletHej Mette
SvarSletVelkommen til:o)
Nej, jeg har aldrig prøvet at bage i bagemaskine. Så der har jeg desværre ingen erfaring.
Hilsner fra Hanne