søndag den 3. maj 2009

Rugbrød - Forsøg III

I dag har jeg indviet mine nyindkøbte rugbrødsforme. Der bliver sat store mængder rugbrød til livs herhjemme. Og de forholdsvis små brød, som jeg bagte i sidste uge, var alt for hurtigt væk. Da jeg fandt to 3 L Eva Trio sliplet forme til kun 70 kr. stykket, måtte jeg eje dem. Nu håber, jeg at sådan et 3 L’s brød kan holde i en uge….

Opskriften i dag, som svarer til to 3 L’s brød er:

1 kop surdej røres ud i

1 1/2 l vand (lunken)
3 store tsk. salt
600 g rugkerner
150 g hvedekerner
425 g solsikkekerner
100 g hørfrø
225 g groft rugmel
550g hvedemel
3 spsk. sirup(mørk)

Alt røres sammen og står til næste dag.

2. dag tilsættes
5-7 dl. vand (lunken)
1 kg groft rugmel
Dette røres godt sammen. Der skal nu tage surdej fra.
Dejen kommes i smurte og sesamstrøede forme og efterhæver 2-6 timer.
Pensles med olie og bages på nederste rille 200 grader i ca. 2 timer. Jeg brugte stegetermometer – centrumtemperaturen skal være 98 grader.

Nu glæder jeg mig til i morgen, hvor aftensmaden skal stå på nybagt rugbrød og hjemmerøget regnbueørred…. Fik lige en nyrøget ørred i dag af min bror.

6 kommentarer:

  1. Hmmm de ser gode ud, jeg elsker at bage rugbrød, så jeg tror at jeg vil prøve din opskrift, så vi ikke altid får den samme
    Kan du have en god mandag

    SvarSlet
  2. Kære Pernille
    Det er super hyggeligt med hjemmebagt rugbrød - og nemt, når man først har surdejen.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  3. Uhm, det lyder helt vildt lækkert, Hanne! Din opskrift skal også prøves her hos os.

    Varme klem og ha' en dejlig aften!

    SvarSlet
  4. Kære Madame
    Det er rigtigt godt det rugbrød. Og det holder sig friskt længe.
    Jeg er vild med solsikkekerner og tror, at jeg vil hælde en ekstra portion i næste gang.
    Kram til dig.
    Hanne

    SvarSlet
  5. Mette Skøttrup17. maj 2009 kl. 12.43

    jeg er helt ny på din blog og vil gerne spørge om du har prøvet, at bage i bagemaskine?

    SvarSlet
  6. Hej Mette

    Velkommen til:o)
    Nej, jeg har aldrig prøvet at bage i bagemaskine. Så der har jeg desværre ingen erfaring.
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet