søndag den 1. februar 2009

Pizza

og der er serveret...
I dag blev det til pizza med rester fra oksefileten i går.
Bagt på pizzasten og med lidt og godt fyld - så bliver det ikke bedre.

Dej:
(2 portions-pizzaer)
2½ dl vand
10 g gær
1 tsk groft salt
½ tsk sukker
1 spsk olivenolie
ca 350 g mel

Opløs gær, salt og sukker i vandet. Tilsæg olie og ælt til en smidig dej.
Ælt i min. 5 minutter - man kan mærke, hvordan dejen ændrer sig og bliver blød og smidig at arbejde med, jo længere tid man ælter.

Hæver 1-2 timer.

Fyld:
Tomatsauce - lav selv eller en købt
oregano
Frisk mozarella
Cheddarost
Oksefilet eller andet kød
salt, peber
evt. et drys rucolasalat

Hvidløgs-/chiliolie:
olie
chili
hvidløg

Tænd ovnen på højeste gradetal og sæt pizzastenen ind på en plade eller rist på nederste rille i ovnen. Vent ekstra 15 minutter efter at ovnen har fået rette temperatur, inden pizzaen bages.

Del dejen i to og rul meget tynd ud - 3-4 mm tyk. Drys med durummel på bordet og læg pizzabunden herpå.
Fordel tomatsauce, drys med lidt oregano. Fordel små klumper af mozarella og cheddar samt
strimler af kød. Dryp med hvidløgs-/chiliolie og drys med salt og peber.

Lemp nu pizzaen overpå en durummeldrysset pizzaspade. Og ryst pizzaen af inde på pizzastenen.
Dette kan kræve lidt øvelse.

Bag nu i ca. 10 minutter (ved 275 grader) og så er der serveret.

God appetit:o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar