søndag den 8. februar 2009

Mors fantastiske æblepie


Skal der hygges med hjemmebag, er dette en sikker succes. Det sværeste er at stoppe med at spise, inden man får ondt i maven... (det handler selvfølgelig om selvkontrol - men med denne pie er det svært)

Det er en super, super let opskrift - men det bliver den jo ikke mindre god af.
Det vigtigste er selvfølgelig, når opskriften er så simpel, at man bruger fantastiske æbler.

Denne gang brugte jeg Elstar - virkeligt godt! Men ellers er cox orange altid godt.

Bunden:
5 gode æbler
kanel
sukker
evt. 50 g marcipan

Smuldredej:
150 g smør
150 g mel
120 g sukker

1 stor håndfuld solsikkekerner

Smulder smør, mel og sukker til det ligner brødkrummer. Eller kør med "pulstryk" ganske kort tid i foodprocesser.
Skræl og skær æblerne i tynde både. Læg i en smurt tærteform. Drys godt med kanel og lidt sukker alt efter, hvor syrlige æblerne er - og efter smag. Læg små klumper af marcipan rundt på æblerne. Og drys tilsidst smuldredejen over æblerne og solsikkekerner øverst.

Bag ved 180 g i ca ½-1 time - til toppen er gylden.

Server med cremefraishe - evt. rørt med kanel og sukker, flødeskum eller vanilieis.

God appetit:o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar