søndag den 15. februar 2009

"Restepie" og tomatsalat

Tærten klar til forbagning:
Tærten inden bagning:

Der var meget lammekølle tilbage efter middagen i går. Her en god opskrift, hvor man kan udnytte en rest fra lammekøllen, flæskestegen eller culottestegen.
Og dertil en lidt sommerlig tomatsalat.

Lammepie:
3 plader butterdej
1 løg
timian - frisk eller tørret
1 fed hvidløg
100 g bacon
ca 250 g stegt lammekød eller andet stegt kød
1 rød peberfrugt
5 æg
3 dl kaffefløde (eller fløde, mælk, creme fraishe)
salt, peber
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul butterdejen ud, læg i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og sæt tærten i fryseren min 10 minutter. Læg et stykke bagepapir i tærten helst, så det dækker ud over kanten på dejen, for at undgå, at den bliver mørk. Hæld noget tungt i bunden - f.eks. gamle ris, kikærter, tørrede bønner. Forbag tærten i 15 minutter. Fjern kikærter og bagepapir.
Ovnen stilles nu til 200 grader
Svits løg, timian og bacon på en tør pande det sidste minutstid svitses hvidløget med. Lad afkøle og bland med kød i tern og det halve af peberfrugten også i tern.
Læg blandingen på den forbagte tærtebund.
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og hæld oven på fyldet.
Læg strimlet peberfrugt ovenpå tærten.
Bag ved 200 grader i ca 25-30 minutter. Dæk evt. kanten med bagepapir for at undgå, den bliver for mørk.
Tomatsalat:
tomat i skiver
feta i tern
rødløg i strimler
frisk basilikum
evt. et nip sukker
Dressing:
balsamicoeddike
olivenolie
frisk basilikum
½ fed knust hvidløg
salt, peber
Ryst eller pisk ingredienser sammen og hæld over tomaterne.
God appetit:o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar