fredag den 23. januar 2009

Fredagshygge - Flanksteak, kartoffelmos og bagte grøntsager

Fyld til mosen:
Grøntsager klar til ovnen:
Flanksteak:
De bagte grøntsager:

Den bagte mos:

Det har været en hård dag. Jeg var virkelig mast, da jeg tog fra job.

En tur forbi grønthandleren var et hit - fandt nogle skønne bananskalotteløg, et stort bundt frisk basilikum (rigtigt Jamie Oliver-agtigt-bundt ;o)) og portobello svampe.

Så på trods af træthed, blev det til en dejlig fredagsmenu.

Lidt snyd... da jeg for noget tid siden lavet alt for meget kartoffelmos. Det har været en tur i fryseren - lidt et eksperiment, men jeg kan nu konkludere, at det kan man godt.

Tænkte, at mosen skulle have smag af efterårsskov... Derfor rørte jeg den med svampe, skalotteløg, chili og pinjekerner. Super lækkert. Dejligt både med smagen og det bid, som kernerne gav.

Dertil nogle grøntsager ind i ovnen, hvor der blev tilsat smag fra bacon, hvidløg og frisk basilikum.

Bagt kartoffelmos

En rest kartoffelmos
2 æggeblommer
en smule fløde, mælk eller creme fraishe
1 håndfuld friskrevet parmesan
salt peber

smør
skalotteløg
portobellosvampe
1 håndfuld pinjekerner
1 chili
1 fed hvidløg
et nip timian
salt, peber
smørklatter

Rør mosen blød med æggeblommer, mælkeprodukt, parmesan og salt og peber.

Svits i smør skalotteløg et par minutter og tilsæt svampe i endnu et par minutter.
Tilsidst svitses pinjekerner chili, hvidløg, timian med et par minutter. Og smag til med salt og peber.
Denne blanding røres i mosen. Hældes i et fad, smørklatter lægges over.
Mosen bages i ovnen ca 30 minutter ved 200 grader.

Ovnbagte grøntsager:
Kan være alle muligt grøntsager efter smag.
Jeg brugte:
1 stor gulerod i tynde stænger
1 stort bananskalotteløg i strimler
2 peberfrugter i strimler
1 fed hvidløg
1 rød chili i lange strimler
½ pk bacon i strimler
1 stor tsk honning
1 spsk balsamicoeddike
1 stor håndfuld basilikum
salt, peber

Det hele blandes grundigt og bages i ovnen ca. 35 min ved 200 grader
Marineret Flanksteak:
Marinade:
Ketchup
Olivenolie
Røget paprika
Demerara sukker
limesaft
cayennepeber
salt, sort peber
Røres sammen og kødet marineres heri.
Tag kødet ud af køleskabet ½ time før, den skal steges. For at temperere kødet og undgå, at det kommer til at koge på panden.
Steg ca 8 minutter på hver side og lad hvile 10 minutter.
Velbekomme :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar