Fik lyst til at lave en steg i dag. Det er yderst sjældent, vi får det... hvilket jo egentligt er lidt tåbeligt, eftersom det er nemt at lave og ofte giver mad til en dag eller to mere.
Besøgte den lokale slagter - Skelhøje Slagter - for at få et stykke godt kød. Havde egentligt tænkt, at det skulle være noget af det amerikanske kød, som de sælger. Men da dette var udsolgt, blev det i stedet en lækker steg af oksefilet. Og da jeg var i 80,er-mad-stemning... hvad passer så bedre til end flødekartofler.
Besøgte den lokale slagter - Skelhøje Slagter - for at få et stykke godt kød. Havde egentligt tænkt, at det skulle være noget af det amerikanske kød, som de sælger. Men da dette var udsolgt, blev det i stedet en lækker steg af oksefilet. Og da jeg var i 80,er-mad-stemning... hvad passer så bedre til end flødekartofler.
Det smagte rigtigt godt. Fedtmarmoreret oksefilet - god og kraftig smag. Dejligt.
Flødekartofler er jo flødekartofler... men ikke desto mindre velsmagende. Og salat et lidt frisk pust dertil. Alt i alt - god lørdagsmenu.
Opskrifterne kommer her:
Oksefilet:
Sæt stegetermometer ind i midten af kødet. Sæt termometeret til en færdigtemperatur på 55 grader.
Sæt stegen i ovnen ved 180 grader.
Når kernetemperaturen er 55 grader, tages stegen ud af ovnen. Pakkes ind i staniol og et klæde. Hviler ½ time.
Flødekartofler:
Kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver
Salt, friskkværnet peber
Muskatnød.
Læg halvdelen af kartoflerne i et fad, hæld fløde over, drys med salt og peber og revet muskatnød - læg de sidste kartofler og gentag med fløde, salt, peber og muskat.
Bages i ovnen ca 1 time ved 200 grader.
Salat:
Spæde salatblade
Brøndkarse
Tomat
Opskrifterne kommer her:
Oksefilet:
Sæt stegetermometer ind i midten af kødet. Sæt termometeret til en færdigtemperatur på 55 grader.
Sæt stegen i ovnen ved 180 grader.
Når kernetemperaturen er 55 grader, tages stegen ud af ovnen. Pakkes ind i staniol og et klæde. Hviler ½ time.
Flødekartofler:
Kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver
Salt, friskkværnet peber
Muskatnød.
Læg halvdelen af kartoflerne i et fad, hæld fløde over, drys med salt og peber og revet muskatnød - læg de sidste kartofler og gentag med fløde, salt, peber og muskat.
Bages i ovnen ca 1 time ved 200 grader.
Salat:
Spæde salatblade
Brøndkarse
Tomat
Rødløg
Tranebær
Pinjekerner
Tranebær
Pinjekerner
Feta
Dressing:
olie
Dressing:
olie
½ lille skarlotteløg, finthakket
lys balsamicoeddike
lidt dijonsennep
et nip sukker
salt og peber
lys balsamicoeddike
lidt dijonsennep
et nip sukker
salt og peber
Skær rødløget i tynde ringe og læg evt. i balsamicoeddike og vand ½ times tid - dette gør dem en smule mildere.
Pisk alle ingredienser sammen undtagen olien. Når alt er pisket, tilsæt derefter olien i en tynd stråle til dressingen samler sig og får ønsket konsistens.
Rist pinjekernerne - læg salaten på et fad sammen med tomat, avocado og dryp med dressingen - drys med tranebær, feta og pinjekerner.
Velbekomme:o)
Pisk alle ingredienser sammen undtagen olien. Når alt er pisket, tilsæt derefter olien i en tynd stråle til dressingen samler sig og får ønsket konsistens.
Rist pinjekernerne - læg salaten på et fad sammen med tomat, avocado og dryp med dressingen - drys med tranebær, feta og pinjekerner.
Velbekomme:o)
Flødekartofler er jo altid godt.... he he. Jeg kunne jo lige så godt selv skrive det.
SvarSletMums hvor ser pizzaen fra i dag godt ud!
Hilsen
Tine