Hurra for et nyt og fantastisk madprogram - Cecilie og Madklubben. Et program med nogle af Danmarks bedste kokke, som er vildt inspirerende. Dejligt og forfriskende!
Det er et af den slags programmer, hvor man får lyst til selv at prøve at lave retterne eller lyst til at eksperimentere med nye metoder, råvarer osv. Da jeg så afsnittet, hvor Bo Jakobsen bestemte menuen, kom rødspættepaupietterne på to-do-listen. Jeg har lavet noget lignende tidligere - laksefarserede fiskefiletter. I programmet kan man lure nogle tricks og fif - bl.a. at man kunne bruge en silikone-muffinform til at tilberede paupietterne i.
Stærkt inspireret fra denne opskrift, lavede jeg nedenstående ret. Måske lidt fancy på en hverdagsaften, men hvorfor skal en mandag være kedelig? Og det rigtigt nemt at gå til.
Rødspættemuffins/paupietter:
200 g sejfilet (eller torsk, sandart, laks...)
ca ½ tsk havsalt
1 æggehvide
ca 70 g kogt spinat (væden trykket ud)
3 spsk fløde
friskkværnet peber
Skær fisken i tern og kør den i en foodprocessor sammen med saltet. Tilsæt æggehviden og lad dette køre sammen med fisken. Tilsæt derefter spinat, fløde og peber og kør til en fin fars. Smag til.
Put farsen i en sprøjtepose eller en kraftige frysepose. Dette gør det meget nemmere at fordele farsen.
3 store fiskefiletter
Skindet skæres af filetterne.
Fiskefiletterne deles på midten. En eller to filetter lægges i kanten af en oliesmurt muffinform og den grønne fars sprøjtes ud i midten. Glat farsen lidt med en finger fugtet i vand og pensel derefter med olivenolie på toppen.
Bag ved 160 grader varmluft i 8-10 minutter - dæk formen let med et stanniol.
Note:
Jeg valgte at bage fisken ved den temperatur, da jeg også havde kartofler i ovnen. Fisken blev dog perfekt tilberedt - saftig og blød.Når de nye kartofler kommer, vil jeg prøve den mere nænsomme tilberedning ved 100 grader for at se, om der er den store forskel. Man kan se tilberedningsmetoden her.
Estragonkartofler:
5 store kartofler
estragonsalt (eller havsalt)
estragon
ca 1 spsk olivenolie
Skær kartofler i små tern - ca 1x1x1 cm. Læg dem i koldt vand i ½ times tid og skift gerne vandet et par gange for at fjerne mest muligt stivelse.
Hæld vandet fra og tør kartoflerne i et rent viskestykke. Hæld kartoflerne i en frostpose, hæld olien ned sammen med ca 1-2 tsk estragonsalt og ekstra estragon. Massér kartoflerne godt ind i olie og krydderi. Hæld ud i et fad beklædt med et stykke bagepapir, som er let penslet med olie.
Giv kartoflerne ca 45-60 min ved 175 graders varmluft. Rør rundt i kartoflerne af og til, så de bliver gyldne på alle sider.
Vi fik en lidt rodet salat til a la 90'erne ... men det kan også have sin charme ind imellem. Og nu hvor foråret banker på, så er det nu dejligt med lidt sprødt iceberg.