fredag den 31. juli 2015

Mazarintærte

En af mine yndlingskager er mazarintærte. Både helt traditionel med tærtebund, mazarinmasse og chokolade, men også med jordbær, nektariner og andre bær og frugter.
 
Dette er en god grundopskrift til mazarinbunden, og så kan man lege med fyldet/toppen, som man har lyst til.
 
Denne tærte bagte jeg på årets sommerferie i Sverige. I sommerhuset er der altid god tid og lejlighed til at prøve nye opskrifter af. Denne er stærkt inspireret af en opskrift i Alt for Damerne af Maja fra chocolat.dk.
 
Mazarintærte
Mørdej:
140 g mel
3 spsk mandelmel (alternativ: blendede mandler)
70 g flormelis
et nip salt
85 g koldt smør
1 lille koldt æg
Mel, mandelmel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør smuldres her. Det hele samles hurtigt med ægget. Form dejen til en flad kugle og læg den i køleskabet ½-1 time. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, læg i en tærteform. Alternativt kan du trykke dejen ud med fingrene i en tærteform med det samme og sætte tærteformen på køl derefter.
 
Mazarinmasse:
150 g marcipan
75 g sukker
50 g blødt smør
1 æg
Riv marcipanen og pisk alle ingredienser sammen til en luftig masse. Fordel massen ud over tærtebunden.
 
Bag i cirka 25-30 minutter ved 175 grader. Hold øje, så dejen og massen ikke bliver for mørk, den skal være let gylden.
 
Når kagen tages ud af ovnen fordeles ca 40 g finthakket mørk chokolade, som fordeles med en spartel eller pensel, når den er smeltet.
 
Når kagen er kold kan den serveres, som den er - eller f.eks. med cremefraiche rørt med lidt agave sirup og vanille og en bunke frugt eller bær.