søndag den 22. september 2013

Konkurrence - vind rugbrødssnacks til din arbejdsplads

For en tid siden blev jeg kontaktet af Kohberg, som forhørte sig, om jeg kunne tænke mig at få tilsendt deres nye rugbrødssnacks til min arbejdsplads. Jeg takkede ja, da jeg gerne ville prøve at smage snacksene og det er rart at overraske kollegerne i ny og næ.

Den 17. september blev der leveret 3 store poser fyldt med rugbrødssnacks uden for rådhuset og de blev fundet onsdag morgen og kørt ned på min plads af en af pedellerne ... lidt kolde, men alle poser var der.
Poserne blev fordelt på skrivebordene og der blev spist løs i løbet af dagen.

Der var 2 variationer - en med rug, gulerod og rosin, en anden med rug og mørk chokolade, Overraskende nok kunne jeg bedst lide den med rug, gulerod og rosin. Jeg synes, at den med chokolade var lidt for sød. Det var lidt forskelligt, hvad mine kolleger syntes bedst om - men alle var ret enige om, at det er godt alternativ til at få stillet den lille sult om formiddagen og eftermiddagen. En af kollegerne tog posen med hjem og hendes 1½ årige datter var fuldstændig vild med gulerod/rosin versionen - så også en god idé at smide i madpakken til ungerne.

Nu kan du også vinde rugbrødssnacks til din afdeling. Du kan vinde max. 500 snacks til din afdeling. Snacksene vil blive sendt fra Kohberg til din arbejdsplads den 12. november.

Hvis du ville vinde rugbrødssnack til din arbejdsplads skal du blot skrive en kommentar nedenfor, hvor du fortæller, hvad din yndlingssnack er, når den lille sult melder sig i løbet af dagen - formiddag, eftermiddag eller aften.
Konkurrencen stopper den 5. oktober kl 12 og jeg vil snarest derefter udtrække en vinder.

torsdag den 19. september 2013

Mandeltærte med æbler

Mandler og æbler er et match af de gode. Her er dog ikke brugt en stor mængde æbler, men blot nok til at give lille syrligt modspil til mandlerne, som er den bærende ingrediens i denne kage. En virkelig skøn efterårskage (eller til alle andre tider af året). Jeg kunne sagtens finde på at lave en version uden æbler og i stedet dække med smeltet chokolade eller en chokoladeganache.

Min kollega have kagen med på job en dag og hun havde lavet den efter en opskrift af Camilla Plum. Jeg har justeret en smule ved at tilsætte ekstra æg for at få en lidt mere saftig kage og blendede en hel stang vanille lige, som jeg gør, når jeg bager Madam Mangors vanillekranse (verdens bedste vanillekranse!!!) - det kan klart anbefales. Der kommer fuld smæk på vanillesmagen og man udnytter sine vanillestænger optimalt.

220 g mandel
1 hel stang vanilleevt ½ tsk vanillepulver fra Urtekram
220 g mel
1 nip salt
220 g koldt smør
200 g rørsukker
2 æg
1 æble
Tag halvdelen af mandlerne og findel i en foodprocessor sammen med vanillestangen. Det skal hakkes, så det ligner mel og vanillestangen også er helt pulveriseret. Tilsæt herefter resten af mandlerne og giv den en kort tur mere i foodprocessoren - der må gerne være ret grove stykker mandel imellem.
Bland mandelmassen med mel, sukker, evt ekstra vanille og salt. Skær smørret i tern og smuldr det i mandel/melblandingen, som til en mørdej. Dejen samles med æggene. Pres dejen ud i en stor tærteform.
Skræl æblet og skær i tynde skiver. Fordel æblet over dejen ved at trykke dem let ned. Drys gerne æblerne med en smule sukker, hvis kagen ikke skal have alt for syrligt et modspil.


Bag ved 175 grader i ca 40 minutter til den er gylden.

Server alene eller med en klat creme fraiche eller is.